Zobrazit přihlášovací formulář

Berou si půjčky častěji ženy nebo muži?

  • Publikováno:
Berou si půjčky častěji ženy nebo muži?

Kdo spíše přizná barvu a kdo si nechává takové věci pro sebe? Kdo je častějším dlužníkem muži nebo ženy?

Ženy vs muži

Většinou jsou to spíše muži, kteří si často berou půjčky. Také mnohem častěji své dluhy tají. Oproti tomu ženy zase mnohdy tají svoje úspory. Dokonce i podle průzkumů portálu Lundea vyšlo najevo to, že ženy se stydí půjčovat si v bance. Nejčastěji se pak zadlužují kvůli rodině nebo svému partnerovi. V mnoha situacích může být půjčka jediným řešením. A na co si ženy nejčastěji peníze půjčují? Ve většině případů to jsou různé věci do domácnosti a také věci pro děti, jako je třeba tablet pro studenty, chytré hodinky pro děti a další elektronika. U mužů to pak je zase auto nebo hypotéka na byt či dům.

Věděli jste, že podle statistik se ženy zadlužují přibližně o 22 % méně než muži?

Kdo dluží víc ženy nebo muži? A jak jsou na tom obě pohlaví se splácením?

A jak si ve statistikách stojí ženy a muži co do výše dlužné částky a kdo je ve splácení svědomitější? Dlužná částka žen je podle statistik přibližně o pětinu nižší, než je tomu u mužů. Ženy si totiž obecně nerady půjčují vyšší sumy peněz a drží se tak s půjčkami raději při zemi. Tím důvodem je samozřejmě i to, proč se ženy a muži zadlužují, u žen jsou to tedy věci nižší hodnoty. Průměrná částka, kterou dluží ženy se pohybuje někde kolem 35 tisíc korun, u mužů je to pak o 10 tisíc více, tedy v průměru kolem 45 tisíc korun.

A jak je tomu s plněním závazků? I zde jsou svědomitější ženy. Ženy totiž splácí řádně v 60 % případů, u mužů je to kolem 55 %.

Exekuce nebo nemovitost v zástavě je strašákem nejednoho dlužníka

Velmi častým důvodem, proč se ženy s půjčkami drží více při zemi, je i obava z exekuce. Chtějí se tak vyhnout tomu, že dostanou do problémů sebe a případně rodinu. Jsou tak svědomitější a opatrnější.

 

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie