Zobrazit přihlášovací formulář

Nákup rodinného auta: 3 věci, na které myslet předem

  • Publikováno:
Nákup rodinného auta: 3 věci, na které myslet předem

Mít doma kvalitní a prostorné auto chce pravděpodobně každá rodina. Ne vždy se ovšem nakonec podaří sehnat to, co si kupující skutečně představuje. Důvodů může být pochopitelně více. Aby se vám tato nepříjemná situace nestala, podíváme se na některé základní aspekty výběru, které je zapotřebí brát v potaz. Třeba se vám nakonec díky nic podaří koupit auto, jež vám bude dlouho a skvěle sloužit.

 

Bezpečnost je na prvním místě

 I když jste možná milovníky sportovních aut s elegantními křivkami, jen málokdy lze tuto představu skloubit s robustnějším rodinným automobilem. Má to však opodstatnění – bezpečnost je prvořadá. Současná rodinná auta jsou sice často přizpůsobena právě k ochraně pasažérů v případě kolize s jiným automobilem nebo havárie, ale i zde existují různé úrovně. Z toho důvodu byste měli při výběru auta přihlížet k Euro NCAP hodnocení auta. Jedná se o hodnocení bezpečnosti, které uděluje nezávislé konsorcium na základě vlastních nárazových zkoušek automobilů. Čím vyšší hodnocení, tím lepší bezpečnost auto poskytuje.

Původ vozu je nesmírně důležitý

 Pokud si už konkrétní auto vytipujete, měli byste rozhodně tento vůz poměrně podrobně prověřit. Jeho historii zkrátka a jednoduše musíte znát, a to velmi podrobně. Jen tak se totiž dozvíte, zdali auto nebylo bouráno a kolik kilometrů má skutečně najeto. Údaj na tachometru nemusí být relevantní. V případě, že se rozhodnete pořídit si auto online, nejlépe uděláte, když vsadíte na prověření vozů Carvago. Právě zde vám kvalifikovaní odborníci provedou důkladnou a rychlou prověrku vozidla, díky které se o automobilu dozvíte vše od A do Z.

 

Zavazadlový prostor alfou a omegou

 Každý z nás ví, kolik toho vozíme, když s sebou máme děti. Hlavně u malých dětí se nelze obejít bez kočárku, jenž zabere fakticky celý zavazadlový prostor. Jinak je ale také vhodné myslet i na střešní box. Ten je vynikající především v zimě pro milovníky zimních sportů. V létě do něj ale dáte spousty zavazadel, která by jinak obsadila klasický zavazadlový prostor.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Denelkav 4. 4. 2024, 23:26
Už nějakou dobu vybíráme ojeté auto pro naší větší rodinu. Chceme hlavně auto, které bude spolehlivé a kvalitní. Dokážete mi někdo poradit, kde se po autě podívat?
Adamimicka 6. 4. 2024, 0:02
@Denelkav Něco jako Sharan, dělá se víc takových aut. Ideální obrovský prostorné auto, které se dá sehnat v rozumném stavu a za rozumné peníze, tedy alespoň mě se to takhle povedlo sehnat, a to z autobazaru AAA auto, kde můžete vybírat z velkého množství prověřených kvalitních ojetých aut.

Kategorie