Zobrazit přihlášovací formulář

Sprchováním proti celulitidě

  • Publikováno:
Sprchováním proti celulitidě

Možná i vy den co den stojíte před zrcadlem a kritickým pohledem hledíte sama na sebe. Víte, že se pomalu blíží léto, kdy bude potřeba zkracovat kalhoty, ale vám se do toho ani trochu nechce. Může za to celulitida, která vám snižuje sebevědomí. Nezoufejte, sprchovací metoda je osvědčeným zachráncem!

Vyhlaste celulitidě vodní válku!

Nevzhledná tzv. pomerančová kůže, která se objevuje především na hýždích a na stehnech, dokáže potrápit ženu v kterémkoli věku. Jedná se o problém, se kterým se dnes a denně pere mnoho žen i dívek. Patříte mezi ně? A už vás omrzelo nakupování drahých přípravků, které sice slibovaly pomoc, avšak ve finále stejně nefungovaly? Máme pro vás řešení. A zadarmo.

Jak celulitida vzniká?

Celulitida je sice způsobena většinou geneticky, avšak může za ni i nevhodná strava, nedostatečná hydratace, pití alkoholu, kouření, nedostatek fyzické aktivity, stres a v neposlední řadě také znečištěné životní prostředí. K jejímu vzniku přispívají samozřejmě také hormony a ultrafialové paprsky, jelikož ničí elastická vlákna v podkožní tkáni. Mimo jiné se udává, že celulitida souvisí s obezitou. Není to ale tak úplně pravda, často trápí i štíhlé dívky bez problémů s váhou. A i přesto, že se jedná o normální důsledek vývoje podkožní vrstvy, pro většinu žen představuje problém, který by rády uhladily nebo se ho zcela zbavily.

Síla vodního proudu

Sprcha je vaším spojencem. A tak si to pamatujte. Pokud váš sprchový set disponuje sprchovou hlavicí s masážními režimy proudů, rozhodně je využijte. Večer a nejlépe i ráno dopřejte vašim problematickým partiím krátkou masáž. Střídejte proud teplé a studené vody, začněte u kotníků a krouživými pohyby postupujte nahoru. Horkou vodu doporučujeme aplikovat cca 2 minuty, tu studenou poté minutu. Tento proces opakujte nejlépe třikrát. Proud vody pomůže promasírovat pokožku, prokrví ji a vyhladí. Podpoříte tak i spalování tuků a omezíte ukládání tukových buněk v problematičtějších částech vašeho těla. Tuto domáckou pomoc proti celulitidě používaly už naše babičky a tvrdily, že nic lepšího neexistuje!

Sprchování studenou vodou ke zmírnění stresu

I sprchování pouze studenou vodou aktivuje lymfatický systém. Tato cesta je však spíše pro otužilejší. Mimo jiné studená sprcha bojuje s nedostatkem energie. Organismus nabudí, jelikož tělo začne reagovat elektrickými impulsy, které zasahují až do periferních nervových zakončení v mozku. To zaručí zvýšenou pozornost a aktivitu. Dalším neopomenutelným pozitivem studené sprchy je to, že snižuje negativní pocity přítomné v těle – stres, napětí nebo bolest. Tato terapie se nazývá hydroterapie a běžně se využívala již v dávných dobách k dosažení rovnováhy mezi tělem a myslí.

Pro milovníky horké vany

Pokud máte v koupelně místo sprchového koutu vanu, můžete vyzkoušet i náš další tip. Proti celulitidě se dá výborně bojovat masážemi v horké vodě. Proč v horké? Teplá voda prohřeje a uvolní místa, postižená pomerančovou kůží. Napusťte si tedy vanu, cca 20 minut v ní relaxujte a poté proveďte masáž. Použít k tomu můžete žínku, speciální masážní strojky nebo obyčejný kartáč.

Prevence celulitidy

Na prvním místě je rozhodně zdravý stravovací režim s preferováním zeleniny, ovoce, celozrnných obilovin a pečiva, luštěnin a mléčných výrobků. Co se týče pitného režimu, doporučujeme vypít 2–3 litry čisté vody (možno kombinovat s bylinnými neslazenými čaji nebo ovocnými a zeleninovými šťávami). Stejně důležitý je i pohyb. Celulitida totiž často pramení také v sedavém způsobu života. Lymfy musí v těle proudit a fungovat tak, aby odváděly z těla toxiny. V neposlední řadě je také důležitá vaše psychická pohoda. V důsledku stresu jsou svaly napjaté a strnulé, což brání proudění krve. Kvůli tomu je omezen odvod toxických látek z tkání pod kůží.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie