Zobrazit přihlášovací formulář

Usnadněte si praní s chytrou pračkou: Praktické funkce (nejen) pro rodiče

  • Publikováno:
Usnadněte si praní s chytrou pračkou: Praktické funkce (nejen) pro rodiče

V aplikaci si naťukáte přesný čas praní, vyberete si program, teplotu vody i rychlost otáček při odstředění. Pak si jen sednete, dáte si kafe a hodíte nohy na stůl. Zdá se vám to jako sci-fi? Nemusí, s chytrou pračkou si usnadníte život a praní vám zabere jen pár minut. I když máte zrovna malého caparta a přijde vám, že se v prádle poslední dobou jen topíte. Podívejte se na nejlepší funkce praček, které usnadní život všem rodičům.

 

Možnost ovládat pračku z aplikace v mobilu: Naplánujte si praní přesně tak, jak se vám to hodí

Domácí spotřebiče dneska nemají problém komunikovat s mobilními aplikacemi. Stačí mít chytrý spotřebič, který umí komunikovat přes Wi-Fi nebo Bluetooth. Moderní pračky nezůstávají pozadu a nabízí také řadu vychytávek a funkcí, které vám usnadní každodenní starosti.

Pračka patří mezi jedny z nejvytíženějších domácích spotřebičů. A pokud zrovna zažíváte radost rodičovství, tak se u vás teď doslova nezastaví. Jakmile jedno prádlo vyndáte, můžete směle plnit další várku. Proto vám praktické ovládání mobilem přijde vhod.

V aplikaci si totiž můžete nastavit přesný čas praní i si zvolit z desítek různých programů. V aplikaci si navíc také snadno vytvoříte své vlastní programy – kde si zadáte délku praní, teplotu, předpírku, máchání i sílu odstředění. Zároveň vám aplikace vede záznamy a podrobné statistiky o každém praní. Takže si jednoduše zkontrolujete, kolik vody a energie pračka spotřebuje na jedno praní.

Tip: Perete všechno na 60°C nebo dokonce na 90°C? Víte, že když snížíte teplotu praní na 40°C ušetříte ročně pěkných pár stovek za energie? Moderní pračky navíc efektivně perou i na nižší teploty.

Dětská pojistka: Základní výbava všude tam, kde se pohybují malé děti

Jakmile děti dosáhnou na tlačítka, okamžitě mají chuť a potřebu je mačkat. Tomu se nevyhnete. Zároveň nemůžete mít oči všude a kontrolovat každý jejich pohyb. Proto sáhněte po pračce, která nabízí dětskou pojistku. Co to je? Jednoduchá funkce, která vypne všechna tlačítka, jakmile pračku zapnete.

Děti tak mohou mačkat tlačítka jak divá, ale nic se nestane. Jak dětskou pojistku na pračce aktivujete? Záleží na konkrétní pračce. Ale v naprosté většině případů najdete na pračce tlačítko se symbolem zámku. Případně dvě tlačítka spojená linkou. Pak už stačí tlačítko (nebo tlačítka) podržet zhruba tři sekundy a dětský zámek se aktivuje – nebo deaktivuje.

Možnost přidávat prádlo během praní: Vyzrajte na všechny zbloudilé kousky prádla

Nandali jste prádlo do pračky, zavřeli dvířka a spokojeně odkráčeli. A najednou narazíte na zapomenuté ponožky na zemi, tričko na židli, bodýčko na posteli. Nic se neděje.

Pokud sáhnete třeba po pračce Samsung s funkcí AddWash, pak jednoduše během praní přidáte další kousky prádla. Nepřeruší se tím prací cyklus a prádlo můžete přidat do pračky kdykoli během praní.

Jak je to možné u pračky s předním plněním? Díky speciálním menším dvířkům. Najdete je na horní části hlavních dveří. Díky tomu, že se dveře pračky neotevírají celé, nehrozí žádný únik vody.

Kromě toho, že takhle můžete vložit zapomenuté prádlo, jde těmito menšími dvířky doplnit i prací prášek nebo aviváž. A co si budeme povídat. Někdy na to ve spěchu prostě zapomeneme.

Automatické dávkování pracího prášku: Šetří čas i vaši peněženku

 Další vychytávka, která vám pomůže ukočírovat rozpočet za praní, je automatické dávkování pracího prášku. Některé modely chytrých praček tuto funkci nabízí. Nejčastěji je najdete pod názvem Auto Dose nebo Auto Dispense.

Díky tomu můžete do pračky nasypat prací prášek nebo nalít aviváž až na měsíc dopředu. Pračka si pak u každého praní podle množství prádla sama nadávkuje, kolik pracího prášku a aviváže spotřebuje.

Díky tomu se vyhnete častému nešvaru, kdy dáváte do pračky více prášku než je nezbytně nutné. A to vám ve výsledku šetří nejen čas, ale i peníze.

Bublinkové a parní funkce: Zatočte se všemi bakteriemi během praní

Při praní nejen dětského prádla často řešíte, jestli se praním skutečně odstraní všechny nečistoty a také bakterie, viry a alergeny. Výrobci na to myslí a přišli s dalšími vychytávkami, díky kterým vždycky z pračky vytáhnete hygienicky čisté prádlo.

Silná pára totiž při praní dokáže proniknout hlouběji do vláken. Díky tomu odstraní viry, bakterie i částečky prachu a dalších alergenů. Pára navíc zahřeje buben pračky rychleji než voda, takže jsou parní pračky energeticky úspornější. Pára také mnohem účinněji eliminuje veškerý zápach. Nemusíte tedy používat tolik aviváže. Případně se bez ní obejdete úplně.

Bublinková funkce v pračce (někdy ji najdete pod názvem Bubble Eco) pak lépe napění prací prostředek. Takže odolné skvrny vypere i na nižší teploty. A tím zase šetříte náklady na provoz pračky.

Detekce hmotnosti: Délka praní se přizpůsobí množství prádla

S moderní pračkou nehrozí, že se vám pár kousků oblečení bude prát dvě hodiny. Díky funkci Kg detector si pračka sama nastaví svůj prací výkon podle toho, kolik prádla potřebujete vyprat. Tuhle vychytávku nabízí třeba pračky Candy, které si před každým praním prádlo zváží. Přizpůsobí si podle toho nejen čas praní, ale také množství spotřebované vody.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie