Zobrazit přihlášovací formulář

Zemřela Hana Zagorová (†75): Populární zpěvačka se už po covidu na pódium nevrátila

  • Publikováno:
Zemřela Hana Zagorová (†75): Populární zpěvačka se už po covidu na pódium nevrátila

Fanoušci i celý hudební svět roní slzy. Největší a nejznámější hvězda české pop-music a devítinásobná Zlatá slavice po vleklých zdravotních problémech prohrála svůj boj o život. Zdrcující zprávu potvrdil hned několika zpravodajským serverům její manažer a posléze i manžel.

Už na podzim se chtěla vrátit na pódium a natočit nové CD. Začátkem srpna to Blesku potvrdil její manžel Štefan Margita, za kterého byla zpěvačka šťastně provdána celých třicet let. 

"Už v říjnu chce Hanička natáčet ve studiu. Vybrala si už několik písniček a chystá nové CD," prozradil Blesku operní pěvec.

Své plány si už ale nesplní. Po vleklých zdravotních problémech, které měla už od roku 2020, kdy prodělala covid a musela být s oboustranným zápalem plic a vysokými horečkami hospitalizována dva týdny v nemocnici, totiž svůj boj o život prohrála.  

Zpěvačka téměř celý život trpěla nemocí nazývanou paroxysmální hemoglobinurie, která způsobuje, že červené krvinky jsou nekvalitní a dříve odumírají. Musela tak od mládí podstupovat transfuze, jejichž četnost se v posledních měsících zvyšovala. Trápila jí také těžká osteoporóza.

Její zdravotní stav se ale začal horšit až loni v červnu, kdy doma hned několikrát upadla do bezvědomí. Naštěstí s ní byl vždy doma i manžel, který zavolal sanitku. Zda byl na vině postcovidový syndrom, kterým trpěla, nebo právě zmiňovaná nemoc krve, není jasné. Hvězda ale musela zrušit všechny své již naplánované koncerty. 

V říjnu loňského roku pak přišel další kolaps a následná dvoutýdenní hospitalizace. Zpěvačka si také při jednom z pádů nalomila hned tři obratle. Přesto to vypadalo, že už je konečně z nejhoršího venku. Na jaře letošního roku ale bohužel přišel další kolaps. Na vině byl dle vyjádření Štefana Margity výryzný úbytek minerálů v jejím organismu.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie