Zobrazit přihlášovací formulář

Houby aktuálně 2022: Podívejte se, kde nejvíc rostou! Mapa poradí, kam na houby ve vašem okolí

  • Publikováno:
Houby aktuálně 2022: Podívejte se, kde nejvíc rostou! Mapa poradí, kam na houby ve vašem okolí

FOTOGALERIE: Konečně rostou! Houbaři dlouho očekávané období je tady. Z lesa lidé nosí plné košíky a stačí jim k tomu často pouhá hodinka. Houbařské žně začaly. Jak vám ale může být jasné, nerostou zase úplně všude. Kam tedy na houby zajít, abyste z lesa určitě neodešli s prázdnou? Pomohou vám fotografie úlovků v galerii s místem nálezu a také mapa, na níž uvidíte, kde v příštích dnech houby pravděpodobně porostou a kde ne.

Sociální sítě v posledních dnech zaplavily fotografie houbařských úlovků ze všech koutů české republiky. Není tak pochyb, že i letos si houbaři přijdou na své, i když si tentokrát museli počkat. S ochlazením a deštěm ale houby konečně začaly růst. A vypadá to, jakoby si snažily vynahradit to, co během prázdnin zanedbaly.

V lesích teď narazíte především na hřibovité houby, rostou všechny druhy hřibů, křemenáče, kozáci, babky, klouzci, ale také populární chutné lišky, které milují všichni gurmáni. Narazit ale můžete i na bedly, muchomůrky růžovky neboli masáky. Roste také lidmi stále oblíbenější kotrč kadeřavý.

Pokud si ale chcete udělat zásoby na zimu, neměli byste asi dlouho otálet. Podle mapky Českého hydrometeorologického ústavu, která má ukazovat pravděpodobnost růstu hub, to totiž vypadá, že se dlouho radovat nebudeme.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie