Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vybrat tu správnou hračku pro miminko

  • Publikováno:
Jak vybrat tu správnou hračku pro miminko

Hraček je dnes na trhu celá řada. Podívejme se teď na ty, které jsou určeny dětem do jednoho roku. Jaká hračka může být dítěti nejlepším plyšovým kamarádem a která podpoří jeho motorický vývoj? Vyberte tu nejvhodnější hračku pro nejmenší.

Když miminko vykoukne na svět...

I když novorozenec prakticky potřebuje k životu jen přítomnost rodičů, zrovna v tomto období se kolem něj nakupí hraček velká spousta. Kdo chce právě milým dárkem na světě přivítat novorozené miminko, ten nešlápne vedle s pořízením malé plyšové hračky. Už takhle malé dítě totiž vnímá každý dotyk či vůni, proto se mezi oblíbené hračky pro miminka řadí měkoučcí plyšáci, jež jsou ideálním způsobem, jak podpořit rozvíjení smyslů malého miminka. 

Vsaďte na barvy a tvary 

Kolem 3 měsíců věku začíná dítě rozpoznávat tvary a barvy, po půl roce života se dokonce začínají koordinovat pohyby očí a rukou. V takovém období je tak ideální zvolit hračku, která dítěti nabídne pohled na barevné kontrasty. Pro stimulaci sluchu bude vhodná i zvuková hračka. Nejvhodnějším způsobem, jak pomoci dětem v jejich vývinu, bude pořízení kolotoče nad postýlku či hrací deky s hrazdou a různými aplikacemi, na které miminko dosáhne. 

 

Vlastním pohybem za novými obzory

I když je vývoj dítěte zčásti individuální záležitostí, některé záchytné body můžeme vnímat u větší skupiny dětí. Právě tak je tomu například v 8. měsíci věku dítěte, kdy začíná poprvé pracovat se svým těžištěm. Velký vývojový krok dopředu zajištuje také rozvoj jemné motoriky – dítě zvládá tolik potřebný klešťový úchop, který mu pomáhá v každodenním objevování světa kolem sebe. Ideální tak budou v tomto období hračky s různými tlačítky, které bude moci dítě zmáčknout. Na řadu přichází i tolik oblíbené kostky a jejich nekonečně stavění i bourání. Do jednoho roku může dítě přijít na chuť i různým prostrkávačkám, hmatovým hrám nebo hračkám s veselými zvukovými prvky imitujícími například zvířecí projevy. Nejen pro tuto věkovou kategorii můžete zvolit kvalitní a prověřené hračky Djeco, které splní všechny vaše představy o smysluplné hře.

Na co si dát při výběru hračky pozor?

Ať už pořizujete hračky jakkoliv starým dětem, dbejte zejména na to, aby byly vyrobeny z kvalitních a pevných materiálů. To obvykle zaručují prověření prodejci, jejichž výrobky splňují veškeré normy. Myslete také na to, že by hračky pro nejmenší děti neměly obsahovat žádné drobné části, které by děti mohly spolknout. Standardizované a kvalitní hračky seženete třeba na webu https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/zabavne-hracky/. Na své si zde přijdou i milovníci zemitých barev a přírodních materiálů. Už víte, která hračka bude mít své místo i u vás doma? 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie