Zobrazit přihlášovací formulář

Halloweenské dobroty: Inspirujte se 60 strašidelnými muffiny, perníčky, sušenkami a dalšími dezerty

  • Publikováno:
Halloweenské dobroty: Inspirujte se 60 strašidelnými muffiny, perníčky, sušenkami a dalšími dezerty

GALERIE: Jste kreativní a baví vás popustit někdy uzdu fantazii i v kuchyni? Právě teď na Halloween máte jedinečnou příležitost se při přípravě tématických dobrot dosyta vyřádit. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali šedesát jednoduchých i složitějších sladkostí se strašidelnou tématikou, z nichž si určitě vyberete. Tak se do toho pusťte! A jako bonus pro vás máme recept na populární čarodějnické prsty a to nasladko i naslano.

Chcete se naladit na halloweenského ducha nebo třeba příjemně překvapit děti? Uspořádejte hallowenskou party plnou těch nejstrašidelnějších dobrot. V naší velké fotogalerii plné těch nejlepších nápadů najdete vše, od plněného lineckého, perníčků s polevou, brownies, muffinů, cupcaků, populárních dortových lízátek, skleničkových dezertů, až po celé strašidelné dorty. To vše samozřejmě s tématikou duchů, pavouků, hrobečků, kostlivců a dalších halloweenských motivů. 

A pokud si na přípravu těchto dezertů netroufáte nebo třeba jen nemáte moc času, upečte dětem aspoň populární prsty staré čarodějnice, jejichž příprava vám nezabere příliš času, zvládne je opravdu každý, přesto jsou stoprocentně efektní. Děti vám určitě rády pomohou.

2x recept na prsty staré čarodějnice

Čarodějnické prsty z lineckého těsta

Suroviny

  • 220 g másla
  • 125g cukr moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 350 g hladké mouky (může být i celozrnná)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • oloupané rozpůlené mandle na nehty
  • višňový džem

NÁŠ TIP

Místo džemu můžete také použít oblíbenou oříškovou nebo čokoládovou pomazánku.

Postup

1. Všechny ingredience na těsto smícháme a dobře propracujeme.

2. Pokud je to možné, dáme ho alespoň na půl hodiny do lednice odpočinout zabalené ve fólii.

3. Z těsta tvoříme válečky, které na dvou místech prsty lehce zmáčkneme.

4. Na jeden konec vmáčkneme půlku mandle jako nehet a nožem uděláme zářezy mezi zmáčklými místy, které mají vypadat jako kloub.

5. Pečeme na 180°C asi 12 minut podle velikosti, až prsty zrůžoví.

6. Když prsty vychladnou, mandli sloupneme, do důlku dáme trochu džemu a mandli znovu nalepíme.

Za osvědčený recept děkujeme uživatelce s přezdívkou Raďka,
jejíž další recepty najdete ZDE >>

Slané čarodějnické prsty

Suroviny

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g tuku (Hera)
  • 200 g strouhaného sýra (eidam, ementál nebo jiný dle chuti)
  • 250 ml šlehačky
  • sůl
  • mandle 

Postup

1. Do mouky nastrouháme sýr a tuk.

2. Přilijeme šlehačku a zaděláme těsto.

3. Hotové těsto dáme do chladničky odpočinout alespoň na 2 hodiny nebo přes noc. 

4. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a rozdělíme na půlky.

5. Z těsta vyválíme prsty, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. 

6. Na konec prstu dáme trochu kečupu nebo rajského protlaku a na něj opatrně namáčkneme opatrně půlku mandle tak, aby se kečup trochu rozplácl a olemoval okraj mandličky.

7. Koncem vidličky na každém prstu uprostřed uděláme rýhy, abychom naznačili opravdové klouby. Prsty můžeme rukou ještě trochu dotvarovat.

8. Kdo chce, může prsty před pečením potřít vajíčkem, ale není to nutné

6. Ve středně teplé troubě pečeme na střední poloze dorůžova.

7. Konce upečených prstů můžeme před podáváním ještě namočit do kečupu.

Za osvědčený recept děkujeme uživatelce s přezdívkou Čmelák,
jejíž další recepty najdete ZDE >>

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie