Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Japonský ionizační kartáček IONICKISS zbaví zuby plaku a vybělí je

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Japonský ionizační kartáček IONICKISS zbaví zuby plaku a vybělí je

Celý měsíc testovaly některé naše vybrané čtenářky báječnou novinku, kterou je revoluční ionizační zubní kartáček IONICKISS. Ten by měl zajistit, že se na zubech nebude tolik usazovat plak a následně zubní kámen, díky čemuž budou vaše zuby čistší, zářivější a hlavně bez kazů. A jak si tento kartáček v testu vedl? Splnil to, co výrobce slibuje? Dokázal si opravdu poradit s všudypřítomným nepříjemným zubním plakem?

Věděli jste, že právě zubní plak a zubní kámen představují v oblasti ústní hygieny dva nejčastější problémy? Trápí v podstatě každého z nás. Nejde však jen o vizuální problém. Bakterie zubního plaku totiž rozkládají zbytky jídla a při tom vzniká zápach, který nepříjemně vnímá okolí. Jenže tím to zdaleka nekončí. Bakterie, které zubní plak obsahuje, produkují také kyseliny, které pomaličku rozleptávají zubní sklovinu a při jejich delším působením vznikají zubní kazy. Navíc plak způsobuje zánět dásní (gingivitidu) a poškozuje upevnění zubu v kosti, čímž vzniká parodontóza, kterou trpí kolem 90 % lidí starších třiceti let. Nahromaděný plak, který neodstraníte, navíc časem začíná vápenatět, vytvářet na zubech nevzhledné skvrny a měnit se na zubní kámen.

A právě tomu všemu vám pomůže předejít revoluční ionizační zubní kartáček IONICKISS, který je nazýván "samurajem" mezi zubními kartáčky. Právem. Díky patentované japonské technologii je totiž při čištění plak odpuzován od povrchu vašich zubů podobně jako při použití magnetu. Je klinicky prokázáno, že je tento kartáček mnohem účinnější než běžný manuální zubní kartáček. Zuby jsou při jeho používání o 48 % čistější a hladší a to i v těžce přístupných místech. Navíc bez nutnosti použití pasty. Kromě toho je vhodným pomocníkem při léčebě onemocnění dásní.

Teď už ale dost teorie. Mnohem víc vás určitě zajímá osobní zkušenost testerek z vašich řad. Přečtěte si některé z recenzí, které mohou být v tomto článku redakčně zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Jak si ionizační kartáček IONICKISS v testování vedl

Všechny testerky obdržely kartáček s měkkou hlavicí SOFT s kónickými vlákny, které zajišťují lepší průnik do mezizubních prostor a díky tenčímu a jemnějšímu zakončení vláken také větší flexibilitu, což většina z nich patřičně ocenila. Dvě z nich by ale raději daly přednost tvrdosti medium, kterou běžně používají. Ve většině případů byly testerky spokojené s tím, že kartáček opravdu funguje tak, jak je deklarováno. Tedy, že úspěšně a na několik hodin odstraní ze zubů plak, který je zdrojem mnoha problémů v dutině ústní. Líbilo se jim také to, že hlavice kartáčku jsou výměnné a výběr je skutečně velký, ať už jde o tvrdost štětin nebo jejich tvar. Některé testerky ale z ekologického hlediska vyjádřily nespokojenost s tím, že kartáček, respektive ionizace, funguje na baterii, která se bohužel nedá vyměnit. Přesto by ale z hlediska funkčnosti všechny kartáček IONICKISS vřele doporučily.

Na kónická vlákna testerky nedají dopustit 

"Po vybalení kartáčku mě jako první příjemně překvapil tvar štětinek čistící hlavice z řady SOFT. Obdržela jsem tu s kónickými vlákny ve dvou délkách, což mě, která má zuby opravdu hodně u sebe, naprosto vyhovuje. Vlákna, která jsou na konci tenká a jemná, totiž opravdu zajistily, že mám zuby vyčištěné podstatně lépe, než s mým předchozím kartáčkem. Dostanou se totiž nejen co nejdál do mezizubních prostor, ale zajistí i důkladně odstranění plaku u okraje dásní," napsala na svém blogu testerka LenkaCh.

Podobně zhodnotila hlavici například také PetraS.: "Manuální kartáček používám měkký, takže mi tato varianta vyhovuje. Štětiny jsou fajn, na koncích ztenčené, takže se lehce dostanou i pod dásně a dásně samotné pěkně promasírují.".

Spokojená byla i LenkaW1, která v úvodu svého blogu přiznala, že se do testování zapojila spíše ze zvědavosti a z nedůvěry v nový produkt. "Ovšem byla jsem celkem překvapená, zubní kartáček má příjemné "štětiny", které nejsou tvrdé, dobře se s ním čistí i hůře přístupná místa," napsala.

A podobně kónická vlákna kartáčku ohodnotila také další z testerek SylvaV.: "Oceňuji trochu jiný materiál štětinek, které se podle mě dostanou lépe i mezi zuby a k zadním zubům oproti běžným kartáčkům.".

Rozlučte se se zubním plakem

"Obrovskou předností tohoto kartáčku je skutečně ona patentovaná ionizační technologie, které jsem zpočátku příliš nedůvěřovala. Od prvního čištění ale moje zuby opravdu zůstávaly po celý den čisté a krásně hladké oproti čištění klasickým manuálním kartáčkem, po němž se mi plak začínal objevovat už přibližně po dvou hodinách. Po měsíčním každodenním testováním navíc můžu hrdě prohlásit, že mám zuby bělejší, než před tím," napsala LenkaCh..

I další testerky zaznamenaly zlepšení v usazování plaku oproti používání klasického zubního kartáčku. Například MarkétaJ. na svém blogu uvedla: "Nemohu říci, že jsou zuby hladké celý den - záleží na tom co člověk zbaští a vypije ;o) Nicméně se určitě snížilo usazování zubního plaku v průběhu dne, což je rozdíl oproti běžnému kartáčku.".

"Zubní plak odstraní celkem dobře, ovšem nemohu říci že by to vydrželo celý den. Za mě ale velké plus, že mi kartáček Ionickiss odstranil i zubní kámen, který se mi bohužel tvoří a musím chodit na odstranění k zubaři," potvrdila účinnost LenkaW..

Spokojená byla i další z testerek MartinaP., která napsala: "Prvně jsem zkusila vyčistit zuby bez pasty a kartáček opravdu odstranil plak i v hůře dostupných místech. Poté jsem zkusila i s pastou, abych dosáhla svěžesti v ústech a zuby byly doopravdy krásně hladké skoro až do večera.".

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie