Zobrazit přihlášovací formulář

Tipy na dárky pod stromeček, které oči vašich dětí zaručeně rozzáří

  • Publikováno:
Tipy na dárky pod stromeček, které oči vašich dětí zaručeně rozzáří

Vánoce se opět blíží mílovými kroky. Jste v klidu, protože máte dárky už dávno nakoupené? Nebo si teprve začínáte lámat hlavu, co zase letos těm prckům nadělit pod stromeček? Pokud patříte do druhé skupiny, tenhle článek je přesně pro vás. Pojďte se inspirovat.

Někteří rodiče mají to štěstí, že jejich ratolesti nakreslí nebo napíšou Ježíškovi podrobný dopis. V takovém případě stačí jen vzít onen seznam, večer sednout k internetu a všechno pěkně objednat. Není co řešit. Jenže když takové štěstí nemáte nebo zkrátka všechno ze seznamu splnit nejde, začnete zákonitě trochu tápat, čím svým dětem ty jiskřičky radosti v očích pod stromečkem vykouzlit.

Čím větší nabídka, tím těžší je výběr

Média nás už zhruba od poloviny října masírují jednou vánoční reklamou za druhou. Ale jak se v široké nabídce zorientovat a jak si z toho nepřeberného množství vybrat?

Začněme od těch úplně nejmenších. Batolata a mladší děti milují všechno, co se hýbe nebo vydává nějaké zvuky. Vedle tedy rozhodně nešlápnete s jakoukoliv interaktivní hračkou. Hitem internetu se v letošním roce stal třeba plyšový tančící a mluvící kaktus.

Proč zrovna kaktus? Těžko říct, ale děti ho opravdu milují. Tenhle zelený kamarád totiž umí nejen legračně zpívat a vlnit se do rytmu, ale dokáže taky zopakovat, cokoliv mu řeknete. Dlouhé hodiny zábavy s ním stráví nejen děti, ale ke hře a skotačení dokáže rychle strhnout i rodiče.

Když vás mluvící hračky děsí, vsaďte na ty létající

Pokud vám však při představě celodenně zpívajícího a všechno opakujícího kaktusu trochu vstávají vlasy na hlavě a přemýšlíte, zda si k němu nedokoupit radši i špunty do uší, vsaďte radši na něco tiššího. Velký boom mezi dětmi letos slaví i létající hračky. A to nejen klasická letadélka. Snadno si můžete vybrat i variantu pro holčičky v podobě kouzelného létajícího jednorožce nebo třeba pohádkové víly.

A když máte doma živel, který by nejraději létal sám? Letadlo mu nejspíš nepořídíte, ale skvělou volbou může být třeba dětská motorka, případně koloběžka nebo jiné vozítko odpovídající věku a aktuálním motorickým dovednostem dítěte. A k tomu se vám hned elegantně naváže další dárek, kterým je helma. Ta by žádnému malému závodníkovi, ať už vyrazí do světa na čemkoliv, určitě neměla chybět.

A co pro ty starší?

Máte doma starší školáky nebo teenagery, které už jen tak ledajakou hračkou moc nepotěšíte? Využijte zvědavosti a kreativity, která k jejich věku patří a zkuste je nenápadnou formou zároveň i něco nového naučit.

Skvěle k tomu poslouží třeba stavebnice z edice Merkur elektro. Díky ní si mohou vaši malí vědci vyzkoušet několik desítek pokusů ze světa elektrických a magnetických jevů, které je hravou formou seznámí třeba s tím, jak fungují elektrické obvody nebo jak se dá kouzlit s magnety.

Máte doma teenagera, kterého nezajímá nic jiného, než hlasitá hudba linoucí se celý den z jeho pokoje? Udělejte mu (a taky sobě) radost novými sluchátky. Zkuste třeba bezdrátová bluetooth sluchátka, která mu umožní poslouchat jeho oblíbenou hudbu kdykoliv a kdekoliv, aniž by tím rušil své okolí.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie