Zobrazit přihlášovací formulář

Recept na domácí perníčkový likér podle Ládi Hrušky. Nic lepšího jste ještě nepili!

  • Publikováno:
Recept na domácí perníčkový likér podle Ládi Hrušky. Nic lepšího jste ještě nepili!

Voní jako zimní pohádka, zahřeje na duši a pohladí i naše zdraví. Co je to? Přeci perníčkový vánoční likér podle Ládi Hrušky, který dost možná rozpoutá vánoční revoluci a v mnoha domácnostech nahradí tradiční vaječňák. Skvěle se hodí na sváteční popíjení s rodinou či přáteli nebo pro zahřátí, když dorazíte promrzlí z venku domů. Je ale také dobrým tipem na jedlý dárek, který udělá radost každému.

 

Recept na domácí perníčkový likér

„Tento likér, který mě omámil svou kouzelnou vánoční chutí po perníkovém koření, u mě zabodoval i díky jeho účinkům na naše zdraví,“ říká o něm sám Láďa v oblíbeném pořadu Vychytávky Ládi Hrušky na Primě.

Suroviny (na 1,5 litru likéru)

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • 3 lžíce holandského hořkého kakaa

  • 3 lžičky perníkového koření

  • 2 plechovky kondenzovaného mléka

  • ½ l bílého rumu (s klidem nějakého českého)

Perníkové koření patří mezi nejdéle používané koření s pozitivními účinky na naše zdraví – podporuje trávení, metabolismus, prohřívá i dezinfikuje organismus a napomáhá zlepšení naší nálady i psychiky. Badyán odežene viry, hřebíček zahojí bolavé zuby a skořice potěší u srdce.

Postup

  1. Do kastrůlku nalijte smetanu ke šlehání, přidejte kakao, perníkové koření a následně vše důkladně promíchejte. Zahřejte a nechte lehce projít varem.

  2. Jakmile se začne smetana vařit, vypněte sporák a nechte směs vychladnout.

  3. Po vychladnutí ke směsi přidejte bílý rum a kondenzované mléko, likér pořádně promíchejte a přelijte do uzavíratelných láhví. Perníčkový likér uchovávejte v lednici.

Další skvělé nápady a návody najdete každou neděli kolem jedné hodiny
v oblíbeném pořadu Vychytávky Ládi Hrušky na Primě.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie