Zobrazit přihlášovací formulář

Keto dieta: Recept na nízkosacharidový burger i s hranolky. Skvěle chutná, dietu ale neohrozí!

  • Publikováno:
Keto dieta: Recept na nízkosacharidový burger i s hranolky. Skvěle chutná, dietu ale neohrozí!

Ketogenní dieta patří v posledních letech k nejpopulárnějším. Jde totiž o zaručený způsob, jak se zbavit nějakého toho kila navíc a dosáhnout vysněné figury. Stačí jen striktně omezit sacharidy. Přesto si ale nemusíte odpírat oblíbené pokrmy, jako je třeba hamburger a hranolky. Jen musíte některé tradiční suroviny vyměnit za vhodnější. Recept na keto burger včetně domácí keto bulky si oblíbíte. Pochutnejte si a hubněte! 

Recept na domácí keto pečivo - bulky/housky nejen na hamburgery

Suroviny (na cca 6 kusů)

  • 200 g mozzarella
  • 180 g mandlová mouka
  • 120 g lněná mouka zlatá (mleté zlaté lněné semínko)
  • 120 g čerstvý smetanový sýr
  • 2 vajíčka
  • 2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku 
  • sůl

Postup

1. Mozzarellu nastrouhejte do misky a smíchejte jí se smetanovým sýrem. Pak jí vložte do mikrovlnky na cca 30-45 sekund na plný výkon.

2. Rozehřátý sýr dobře rozmíchejte a nechte chladnout.

3. Mezitím si smíchejte mandlovou a zlatou lněnou mouku s kypřícím práškem, dochuťte trochou soli.

4. K vychladlé sýrové hmotě přidejte vajíčka a sypkou směs. Důkladně zpracujte, dokud vám nevznikne kompaktní hladké těsto.

5. To si rozdělte na 6 stejně velkých kousků a z nich vytvarujte bulky.

6. Hotové bulky přendejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rošlehaným vajíčkem a podle chutí posypte semínky (sezamové, slunečnicové, dýňové, mák, kmín...).

7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut dozlatova.

SOUTĚŽ O BALÍČEK PRODUKTŮ THE 1:1 DIET

Nechce se vám každý den vařit zvlášť pro rodinu a zvlášť pro sebe? Hledáte způsob, jak rychle vyřešit svačinu na cestách? Objevte škálu lahodných jídel, koktejlů, polévek, smoothies a snacků od firmy The 1:1 Diet. Zjistíte, že redukční pokrmy nemusí být mdlé a složité na přípravu. Produkty The 1:1 Diet chutnají skvěle a vy teď máte jedinečnou šanci vyhrát balíček s nimi a ochutnat je.

Do soutěže se zapojte ZDE >>

 

Suroviny

  • 500 g nahrubo mletého hovězího masa (nejlépe 80 % libové maso / 20 % tuku)
  • 1 lžíce francouzské hořcice
  • 1-2 lžičky worcesteru
  • tymián (nejlépe čerstvý, ale může být i sušený)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1. Ingredience v míse zpracujte v kompaktní hmotu a vytvořte hamburgery nejlépe tvořítkem, pokud ho nemáte, nezapomeňte placičky uprostřed promáčknout, aby se při pečení nezkroutily.

2. Připravujte buď na grilu, v horkovzdušné fritéze nebo na pánvičce. Pozor na přepečení! Maso pak přijde o šťávu a bude suché.

Recept na keto zeleninové hranolky

Suroviny

  • celer, kedlubna, tuřín, vodnice
  • olivový olej
  • sůl
  • koření dle chuti

Postup

1. Vybranou zeleninu očistěte a nakrájejte na tenčí hranolky, které papírovou utěrkou důkladně osušte.

2. Nasypte je do mísy, promíchejte je s olejem a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Měly by ležet v jedné vrstvě a ideálně s mezerami mezi sebou.

3. Hranolky pečte v předem vyhřáté troubě na 210 °C cca 15 minut.

4. Až začnou zlátnout, promíchejte je s kořením, znovu rozprostřete a pečte dalších cca 10 minut. Přesná doba záleží na zvolené zelenině a také velikosti hranolků.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie