Zobrazit přihlášovací formulář

Hezký tvar prsou i po kojení? Včera pohádka, dnes realita

  • Publikováno:
Hezký tvar prsou i po kojení? Včera pohádka, dnes realita

Určitě to znáte taky. Před kojením jste MĚLA pěkná prsa. Během kojení jste měla velmi kyprá prsa. A teď, po dvou dětech, pouze marně vzpomínáte na to, co bylo a není.

Kam se prsa poděla?

Po odstavení dítěte se totiž přestane tvořit mateřské mléko a mléčné žlázy, které během kojení plnili úlohu jako hlavní výplň, začnou zakrňovat. Kvůli tomu se začne zmenšovat velikost celého prsu. Pozor, změny probíhají přibližně ještě půl roku po odstavení. Zmenšování poprsí může podpořit i výrazné zhubnutí po porodu a během kojení. To má také vliv na pevnost prsu. Bohužel, většinou se prsa na svou původní pevnost už nevrátí, jsou povadlejší a měkčí.

Tvar prsou lze ale také příznivě ovlivnit. Základem je vždy kvalitní podprsenka. Měla by být vhodné velikosti a dobře sedět. Dobře vybraná podprsenka umí hotové divy. Také lze prsa do jisté míry vymodelovat pomocí cvičení. Díky cvičení se posílí prsní svaly, ty, které tvoří podklad pod mléčnou žlázou, a i prsa díky tomu dostanou hezčí tvar.

Opět krásná a sebevědomá i bez podprsenky?

A pokud se chcete cítit sebevědomě, i když podprsenku odložíte, jedním z řešení může být chirurgická modelace prsou neboli mastopexe. V dnešní době se tento zákrok stává běžnějším a běžnějším. Také jsou dávno pryč časy, kdy prsa po operaci působila umělým, nepřirozeným dojmem, byla nutná dlouhá hospitalizace a dobré zhojení jizev bylo jako sázka do loterie. Nyní je možné celý zákrok zvládnout během dvoudenní hospitalizace na klinice, týdenní pracovní neschopnosti a speciální tvarující podprsenky.

Jak zákrok probíhá?

 Operace samotná trvá asi dvě hodiny a provádí se v celkové anestezii. Předchází jí konzultace s lékařem, který vybere nejoptimálnější postup a celý zákrok s pacientkou projde. Těsně před operací je nutné podstoupit důkladné předoperační vyšetření, vyměření, kudy povedou řezy, a fotodokumentaci, aby bylo po zhojení možné zhodnotit výsledek.

Principem operace je redukce nadbytku kůže, modelace prsou a uložení dvorců do požadované polohy. Pokud si pacientka nepřeje prsa zvětšit, ale pouze upravit jejich tvar, není nutné použití implantátů. Také nepěkné jizvy už jsou dávno minulostí. „Usilujeme o to, aby pooperační jizvy byly co nejjemnější, a proto kůži zašíváme speciálním jemným samovstřebatelným stehem. Jizvy po zákroku se obvykle nacházejí po obvodu a pod dvorcem ve tvaru obráceného písmene T a vyblednou obvykle do tří až šesti měsíců,“ vysvětluje proces Anna Brandejs, spoluzakladatelka pražské kliniky estetické medicíny Brandeis Clinic, kliniky plastické chirurgie v Praze. V případě nutnosti je také možné jizvy následně zjemnit pomocí laseru.

Hospitalizace pacientek po operaci trvá přibližně ještě jeden až dva dny. Druhý den po zákroku jsou odstraněny pojistné drény, kterými se předchází vzniku pooperačních podlitin. Pacientka si navlékne speciální podprsenku, díky které prsa získají finální tvar.

Týden po zákroku je vhodné zůstat v pracovní neschopnosti a ještě minimálně dva týdny omezit větší námahu. Po třech měsících by mělo být hojení ukončeno a pacientka se může radovat z nového tvaru prsou. 

Pokud už dlouho toužíte po plnějším dekoltu a ve vašem úsilí se vám zatím nedaří, není proč to odkládat. Případné pooperační nedostatky se teď na podzim navíc dobře skryjí pod oblečením. Objednejte se na nezávaznou konzultaci na Brandeis Clinic. Více informací o modelaci prsou najdete například na Univerzitě krásy.

(PR článek)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

radunka1914 15. 12. 2015, 13:51
Jako prominte,ale toto mi řpijde jako reklama na určité služby.To je asi obecn známé,že tvar prsou se dá vylepšit pomocí plastické chirurgiie.Za mě je tento článek na smazání. (N)
Nikis. 16. 12. 2015, 8:06
@radunka1914 Je tam napsano PR clanek
sona53 14. 12. 2015, 21:22
(Y) (Y)

Kategorie