Zobrazit přihlášovací formulář

Plánujete stěhování? Zjistěte, na co si dát pozor

  • Publikováno:
Plánujete stěhování? Zjistěte, na co si dát pozor

Stěhování není vždy jednoduchá záležitost a může být stresující. Jak se na něj připravit, aby vše proběhlo hladce?

Příprava a plán

Příprava je klíčová. Můžete si najmout spolehlivou stěhovací službu, která vše důležité obstará za vás, nebo se do toho pustíte vlastními silami. V tom případě je třeba mít připraveno spoustu krabic a další potřebné materiály, jako je balicí papír nebo bublinkové folie, lepící pásky, nůžky atp. Co se zmíněných krabic týče, dobře uděláte, když si pořídíte krabice k tomu určené, tedy krabice na stěhování. Jsou totiž konstrukčně navržené tak, aby vydržely nápor a úskalí, kterým při stěhovacím procesu můžete (ale nemusíte) čelit. Tyto krabice zvládnou unést větší hmotnost než běžné kartonové krabice, a to i díky tomu, že mají zpevněné dno a ucha pro snadnější přenášení.

Kromě přípravy obalových materiálů a pomůcek je důležité mít dobře promyšlený plán. Je třeba vybrat datum, kdy chcete stěhovat a udělat si seznam věcí, které je třeba před stěhováním vyřídit, jako například zpracování všech administrativních záležitostí. Zkuste si třeba vše psát na papír, uvidíte, že budete efektivnější a zmenšíte riziko, že na něco zapomenete.

Pokud potřebujete pomoc s vykládáním a nakládáním věcí, měli byste se ujistit, že máte dostatek pomocníků, protože ne vždy si vystačíte sami. Přátelé, rodina nebo třeba kolegové – jistě se najde někdo, kdo rád a nezištně pomůže. Nestyďte se o pomoc požádat.

Panika nepomůže

Jistě mohou nastat případy, kdy není absolutně čas vše dopodrobna naplánovat a promyslet. Někdo je bohužel nucen se přestěhovat narychlo, ať už z jakýchkoliv důvodů. V takovém případě je důležité nepanikařit. Míra stresu je pochopitelně vyšší, než pokud je vše detailně rozvrženo a naplánováno, ale vězte, že panika nepomůže. Zkuste si zachovat chladnou hlavu. Není problém, který by se nedal vyřešit, i když se situace může zprvu zdát bezvýchodná.

Myslete na své zdraví

Trápí vás bolesti zad? Trpíte častými migrénami? Vaše zdraví je nade vše, chraňte ho. Nemá smysl si ničit zdraví přílišným stresem nebo fyzickou námahou.

Do stěhovacích krabic či beden nenakládejte víc, než dokážete unést. Těžký nábytek a jiné předměty přenechte silnějším. Nepřepínejte se. Pamatujte, že i v časovém presu si lze najít chvilku na odpočinek. Není nad to se pozastavit nad šálkem čaje nebo kávy. Důležitý je také dostatek spánku. Pokud máte možnost, klidně si zdřímněte i během dne.

Užívejte si

Hurá, vše hotovo. Náročné stěhování máte za sebou. A i když možná ještě není vše zdaleka na svém místě a spoustu krabic zůstává nevybalených, to nejhorší je už za vámi. Užívejte si nových prostor a života obecně! Možná při zpětném pohledu zjistíte, že všechny ty starosti za to ani nestály.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie