Zobrazit přihlášovací formulář

Kam v létě na dovolenou? Objevte nové letovisko v Egyptě!

  • Publikováno:
Kam v létě na dovolenou? Objevte nové letovisko v Egyptě!

I když je do léta ještě daleko, nejlepší čas na plánování dovolené u moře je právě teď, kdy jsou ceny zájezdů nižší. Míst, kam vyrazit je celá řada, ale pokud chcete něco nového, vydejte se do Marsa Matrouh. Nové egyptské destinace, kde zažijte tak trochu jiný Egypt.

„Letovisko Marsa Matrouh se nachází v severní části Egypta a jeho břehy omývá Středozemní moře. Tomu odpovídají i zdejší pláže s jemným pískem a neuvěřitelně tyrkysovou barvou vody, na nichž si budete připadat jako v Karibiku. Marsa Matrouh ale je, co se týče ceny i vzdálenosti, dostupnější. Na místní letiště El Alamein se totiž z Prahy dostanete přímým letem už za 3 hodiny,“ popisuje obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style Lenka Pátek.

Pláže v Marsa Matrouh směle konkurují těm v Karibiku

Jedinečná atmosféra

Předností má však tato nádherná lokalita mnohem víc. Na rozdíl od známější Hurghady vám v Marsa Matrouh nebudou křížit cestu obrovské davy turistů. Na plážích k tomu panuje úžasný klid a pohoda, mořské vlny nebrázdí žádné vodní skútry ani motorové loďky. Zkrátka ideální místo pro každého, kdo potřebuje načerpat síly a vyčistit si hlavu.

Magická Síwa

Obrovským lákadlem je výlet do saharské oázy Síwa, která je pravým opakem vyprahlé pouště. Síwa díky množství datlových palem a olivovníků oplývá zelení, ze které se vynořuje nejen Hora mrtvých se starobylými hrobkami, ale i pevnost Šálí či trosky chrámu Boha Amona.

V oáze Síwa se nachází i pozůstatky starověkých staveb, který obklopují datlové palmy

Po stopách historie

Milovníci nedávné historie zase okouzlí město El Alamein, kde se během druhé světové války odehrály dvě významné bitvy. Dnes je tu připomíná vojenské muzeum a hřbitov německých a italských vojáků.

 

Špičkové hotely

Ke skvělé dovolené patří i prvotřídní ubytování, o které není v Marsa Matrouh nouze. Jsou zde menší i větší resorty se stravováním all inclusive, které potěší i náročné cestovatele. „Doporučuji hotel Jaz Oriental na krásné písčité pláži u zálivu Almaza Bay,“ říká Lenka Pátek z CK Blue Style.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie