Zobrazit přihlášovací formulář

Dárky pro miminko, kterými potěšíte celou rodinu

  • Publikováno:
Dárky pro miminko, kterými potěšíte celou rodinu

Foto: https://www.pexels.com/photo/smiling-baby-biting-right-index-finger-1648374/

Narodilo se vašim přátelům či příbuzným miminko a chystáte se na první návštěvu? Pak se sluší přivézt něco s sebou. Přinášíme tipy na dárky pro miminko, se kterými nemůžete udělat chybu.

 

Šperky nebo cenné kovy

Zejména v případě holčiček jsou skvělou volbou náušnice pro miminka. Náušnice nejčastěji darují prarodiče nebo tetička se strýčkem. Vsaďte na náušnice ze zlata, které budou mít samy o sobě určitou hodnotu.

Alternativním řešením je zakoupení zlaté cihličky nebo zlatých mincí. Investiční zlato je dárkem, který se rozhodně neztratí. Rodiče miminka budou mít radost, že neutrácíte peníze za těžko použitelné nesmysly, potomek pak dárek ocení za čas, až uvidí, jak se vložená částka během let postupně zhodnotila.

Oblečků není nikdy dost

Kdo měl někdy malé dítě, ten ví, jak velkou má spotřebu oblečení. Kojenci rostou jako z vody a prakticky co týden je nutné pořídit větší oděv.

Ať už tedy půjde o dupačky nebo praktické overaly a body, každá maminka bude ráda za nový kousek do sbírky. Peněz totiž není v tomto období zrovna nadbytek a dětské oblečky patří k těm nákladnějším. Z oblečků tak mají radost jak rodiče, tak nepochybně i miminko samotné.

Je-li to možné, zkuste se jako rodina a přátelé domluvit na tom, abyste mamince pořídili kompletní sbírku různých velikostí třeba na půl roku dopředu. Chybou naopak je kupovat jen oblečky pro novorozence. Maminka s miminkem jich budou být nadbytek a už po pár týdnech budou muset shánět novou výbavu ve velikostech, které kojenci naopak chybí.

Pohádky a říkanky, obrázkové knihy

Velice brzy se miminko naučí vnímat svět kolem sebe. Maminka mu tak může ukazovat různé obrázkové kartičky a knížečky. Kromě toho lze začít se čtením pohádek a přednášením říkadel.

Rodiče ale brzy zjistí, že ze svého dětství již většinu pohádek, písniček i říkadel zapomněli. Proto je dobré, když jim trochu pomůžete osvěžit paměť tím, že jim koupíte knihu pohádek a sbírku říkadel a říkanek. Dobré je, že tyto dary většinou naleznou využití i ve chvíli, kdy se dítě naučí samo číst. Jde tak o dárek na dlouhé roky, který bude jistě využit více než dostatečně.

Ani hračky nezůstanou nevyužité

I nejmenší děti rády osahávají různé materiály a zkoumají nejrůznější předměty. Málokterý předmět je ale dokáže zaujmout dostatečně dlouho. Proto se hodí taková zásoba hraček, aby si miminko mohlo neustále prohlížet a osahávat něco nového.

Darovat můžete chrastítka, plyšáky, kousátka, míčky a spoustu dalšího. Prakticky nemůžete sáhnout vedle. Pozor jen na to, aby konkrétní hračka byla vhodná pro malé miminko. Dítě bude mít tendenci vkládat si předmět do úst, proto by mělo jít o jednoduché hračky, ze kterých nelze nic odlomit a spolknout.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie