Zobrazit přihlášovací formulář

Dovolená v zemi boha lásky: Zamilujte se na první pohled

  • Publikováno:
Dovolená v zemi boha lásky: Zamilujte se na první pohled

Photo: Dvojce v Santorini. Zdroj: GNTO Archives

Kam jinam vyrazit na romantickou dovolenou než do země, která na svět přivedla boha lásky? V Řecku cítíte přítomnost boha Eróta na každém kroku. Ať už při večeři při svíčkách, na sametovém písku, při západu slunce nad tyrkysovou hladinou, nebo během kosmopolitního ruchu a tance. Řecko je zkrátka perfektní volbou pro nevyléčitelné romantiky.

Santorini, Mykonos a Korfu jsou předními destinacemi pro líbánky a romantické plavby. V Egejském a Jónském moři se ale nachází také mnoho dalších ostrovů, které se vám nesmazatelně vryjí do paměti.

Photo: Venetian Harbour of Rethymno / Source: P. Merakos / GNTO Archives

Romantiku jako z filmu zažijete i na hradech a zámcích. Ty řecké působí dojmem, že nepoznaly dotek času. Pokud sníte o zvláštním a okouzlujícím místě, máme pro vás čtyři fantastické tipy.

4 TOP řeckých hradů a zámků

1. Monemvasia

Romantiku, kterou prožijete v Monemvasii, vám kamarádky budou závidět! Hrad a město jsou vytesány do skalního ostrova, který je s pevninou propojený úzkým pruhem země. Když ji překročíte a projdete obrovskou hradní bránou, jako byste se vrátily v čase.

Photo: Monemvasia in Lakonia region/ Source: iStock / GNTO Archives

Jedno z nejkrásnějších řeckých měst je Nafplio. Pyšní se bohatou historií a svůdným kouzlem dlážděných úzkých uliček. Vedle malebných domů tady stojí tři pohádkové pevnosti. Zdoláním 999 schodů (nebo autem) se dostanete na hrad Palamidi, který se hrdě tyčí nad městem. Budete z něho mít jedinečný výhled na tolik fotografovanou pevnost Bourtzi.

Photo: Fortress in Nafplion / Source: K. Filippini/ GNTO Archives


3. Lindos

Pokud sníte o romantice s puncem přímořského letoviska a trochu glamouru kosmopolitního ostrova, pak ať hledáte sebevíc, nenajdete ideálnější destinaci než Lindos na Rhodosu. Stojí tady tajemný středověký hrad, tradiční bělostné domy a v neposlední řadě byzantské kostely.

Photo: Acropolis of Lindos, Rhodes/ Source: P. Merakos / GNTO Archives 

4. Rethymno

Rethymno je jedním z nejidyličtějších měst v Řecku a jedním z nejlépe zachovaných měst z období renesance. Jsou tady k vidění vlivy benátských, osmanských a krétských architektonických prvků. Snová atmosféra města, krása středověkých kostelů, panenská příroda a dobře organizované pláže a hotely světové úrovně, dělají z tohoto města ideální volbu pro vaši romantickou dovolenu.

Photo: Old Town of Rethymno/ Source: P. Merakos/ GNTO Archives

Ať už se rozhodnete objevovat romantiku na řeckých ostrovech, v kouzelných středověkých městech nebo ve velkoměstském ruchu, Řecko vám rozhodně přinese nezapomenutelné zážitky. Více o romantické dovolené v Řecku najdete zde.

Information materials of Greek National Tourism Organization

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie