Zobrazit přihlášovací formulář

Testováno mámou: Ideální vzdělávací pomůcka? Interaktivní mluvící kniha Putování magickou Prahou

  • Publikováno:
Testováno mámou: Ideální vzdělávací pomůcka? Interaktivní mluvící kniha Putování magickou Prahou

Myslíte, že existuje kniha, která děti zaujme, bude s nimi růst, listování v ní je bude bavit a navíc je i hodně naučí? Oblíbená blogerka a youtuberka Kamča Linda Sedláčková zjistila, že ano. Interaktivní kniha z edice Kouzelné čtení od Albi s názvem Putování magickou Prahou je zkrátka skvělá vzdělávací pomůcka. Co všechno dětem nabídne se dozvíte v našem pořadu Testováno mámou.

Českou značku Albi vám nejspíš nemusíme představovat, už ji od nás dobře znáte. Vyvinuli jedinečný koncept, kdy k dětem knihy promlouvají. Jsou plné kvízů, hádanek a někdy i hudby. Nabídka kouzelného čtení začíná u říkanek a pokračuje v dějepisných tématech, vlastivědě nebo třeba angličtině a vyjmenovaných slovech.

Nezbytnou součástí Kouzelného čtení je mluvící Albi tužka. Ta stačí na to, aby dítě mohlo ovládat kteroukoli z knih. Jednoduše ji zapne, načte libovolnou knihu a pak už jen přikládá na obrázky, učí se a baví. Albi tužka je nabíjecí a dlouho vydrží. Má ergonomický úchop a dokonce ji můžete připojit i ke sluchátkům. 

V portfoliu značky Albi ale kromě populárních interaktivních knížek z edice Kouzelné čtení najdete také naučné a kreativní hry, doplňky pro školáky a klasické knihy.  

Vzdělávací pomůcka, která roste s dítětem

Rádi byste svého potomka či potomky seznámili s historií, starými pověstmi a tajuplnými příběhy, ale nevíte jak na to? Interaktivní kniha Putování magickou Prahou děti dokáže doslova vtáhnout do děje. 

"Příběh se odehrává v současné Praze, do které ale z minulosti přicestuje Alchymista se svou kočkou Anežkou. Při jejich putování městem se snaží ukrýt kouzelný kámen mudrců, o který je chce připravit duch plamínek. Díky lektvaru času se jim po cestě zjevují známé postavy z pověstí, takže se děti hravou formou dozví i něco z historie," popisuje děj knihy, která zabaví děti již od šesti let, Kamča.

Interaktivní mapa zavede děti k pokladu

To nejlepší na knize je ale to, že si ji děti mohou s sebou můžete vzít i na výlet Prahou. A prožít tak dobrodružství všech hrdinů přímo na místech, kde se odehrávají. Součástí knihy je i interaktivní mluvící mapa Prahy, ve které je vyznačena cesta k ukrytému kameni.

"Mapka děti dovede k ukrytému kamenu mudrců a po cestě na ně čeká mnoho hádanek, záhad a úkolů. O dobrodružný program tak bude postaráno. A správně vyluštěná tajenka je navíc dovede na místo, kde získají malý dárek, který se ke knize váže," dodává Kamča.

 

Pokud ale třeba bydlíte na druhém konci republiky a do Prahy to máte daleko, určitě nesmutněte. Dobrodružství si s hrdiny knihy mohou děti samozřejmě vychutnat i při virtuálním putování z domova. A samozřejmě naleznou i tajemný Kámen mudrců, který má magickou moc a umožní slyšet neslyšené. Po jeho nalezení se jim v knize odemknou další nové příběhy.

"Můžu říct, že za mě Albi rozhodně posouvá hranici zábavy. I to, jakým stylem děti učíme novým věcem. Přejeme vám krásné chvíle u společného Kouzelného čtení. Ať už v centru hlavního města, nebo z pohodlí domova. No a my se na vás budeme těšit zase příště, u dalšího dílu Testováno Mámou," zakončuje povídání o testované knize Kamča.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Reresaj 26. 9. 2023, 11:26
To vypadá jako velmi zajímavá hra

Kategorie