Zobrazit přihlášovací formulář

Nejoblíbenější parfémy pro letní sezónu - svěží vůně, které osvěží smysly

  • Publikováno:
Nejoblíbenější parfémy pro letní sezónu - svěží vůně, které osvěží smysly

Nabídka parfémů je skutečně pestrá. Je však vhodné si vybírat na zimu silnější, dlouhotrvající vůně. Naopak na léto sáhněte po svěžích vůních, které osvěží vaše smysly. Které to jsou? To se dozvíte v našem článku.

Proč je vhodné parfémy na léto měnit?

V parfémech je velká síla. Nejsou to jen krásné vůně, kterými se obklopujeme, abychom přitáhli pozornost ostatních lidí. Vybrané směsi vůní ovlivňují naši náladu, pomáhají relaxovat, stimulují činnost a odstraňují únavu. Zajímavé je, že i roční období mají své vůně: zima voní skořicí, podzim levandule, jaro lučních květin a léto mořský vánek.

Výběr parfémů pro měnící se počasí je skvělý způsob, jak v sobě cítit zcela novou energii. Kromě toho jsou vůně často považovány za důležitý prvek stylingu. Proto jsou přizpůsobeny příležitosti, denní době a roku. Vhodné tóny zdůrazňují charakter oblečení a také přímo ovlivňují naši image.

Teplé svetry a vůně citrusové trávy by nebyly soudržnou kombinací. Proč se stále vyplatí střídat parfémy s každým ročním obdobím? Používání příliš silných vonných látek v horkých dnech může negativně ovlivnit vaši pohodu. Silné tóny mohou být ohromující: nejen pro vás, ale i pro vaše okolí. Lehké parfémy na léto lépe ladí s dovolenkovým počasím, dodávají energii a příjemné osvěžení.

Co jsou aldehydy?

Vůně a intenzita parfému závisí na jeho složení. A obsahují především takové látky, jako jsou silice nebo posilující látky. Některé kompozice obsahují i aldehydy. Co se za tímto konceptem skrývá? Jedná se o chemické sloučeniny, které vznikají v důsledku oxidace alkoholů. Aldehydy v parfémech mohou být syntetického nebo přírodního původu. Tyto látky dokážou věrně napodobit vůně vyskytující se v přírodě, proto si je svět parfumerie zamiloval. Aldehydy nejen vytvářejí aroma parfému, ale také ho uchovávají a posilují. Dokonale spojují ostatní ingredience, díky čemuž zůstává vůně konzistentní.

Nejznámější aldehydové parfémy jsou Chanel No. 5, které jsou známé po celém světě. K označení aldehydů se používají následující zkratky: C8 - sladký pomeranč; C11 - čerstvé, zelené listy; C13 - grapefruit a horký vosk; C14 - šťavnatá broskev.

Pánský citrusový parfém - ideální na léto

Vůně pro muže se vyznačují silnější a ostřejší vůní. Dominují jim dřevité a kořenité tóny, jako je pižmo, ambra, vetiver, pepř, kardamom a santalové dřevo. Pryskyřičný rozměr kompozici dodávají vůně borovice, jalovce a mechu. Mohou být doprovázeny lehkými citrusovými nebo květinovými tóny, ale ty obvykle slouží pouze k dokončení kompozice.

Jak vybrat ten správný pánský letní parfém? Vyplatí se popustit uzdu fantazii a vzdát se typicky mužských sad ve prospěch lehčích vůní. Kořenité tóny nebudou na rozpáleném těle vonět a ve společnosti vysokých teplot mohou způsobit nepohodlí a dokonce i bolest hlavy. Je vhodné sáhnout po pánském parfému s vůní citrusu, limetky, bergamotu, grapefruitu, bazalky, rozmarýnu či cedrového dřeva.

Svěží parfémy na léto pro ženy

Svěží dámské parfémy vám dokážou zlepšit náladu a vnést do vašeho každodenního života ještě více sluníčka. Lidé, kteří rádi tráví dny na pláži, by měli být při výběru parfémů obzvlášť opatrní. Některé látky vlivem slunečního záření mění své vlastnosti a mohou způsobit podráždění pokožky. Pokud si přesto chcete svou oblíbenou vůni užít při opalování, zkontrolujte, zda je parfém označen bez alkoholu, fraiche nebo letní.

Dámské parfémy na léto mají dodat energii a osvěžit. Dominantními tóny tedy mohou být například citron, limetka, yuzu nebo pomelo. Osvěžující charakter dodávají bylinky jako máta, bazalka a tymián. Mezi hlavní tóny lze zařadit i lotos, mořskou sůl, leknín a mořské řasy. Tropické vůně s patrným nádechem zimolezu skvěle doplní i letní relax. Sváteční kompozice jsou především ovocné, citrusové a květinové parfémy. Neměly by být nevýrazné ani kořeněné, zvláště pokud se často nacházíte v uzavřené místnosti s omezenou cirkulací vzduchu. Ze známých značek můžete vybrat letní parfémy Dolce a Gabbana – Blue light, Lanvin Eclat D´Arpege EdP, La vie est Belle od Lancome a mnoho dalších.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie