Zobrazit přihlášovací formulář

Zentiva představila novinku pro děti na léčbu horečky. Stačí jí podat poloviční množství

  • Publikováno:
Zentiva představila novinku pro děti na léčbu horečky. Stačí jí podat poloviční množství

Bolest a horečka dokážou děti pěkné potrápit. Ty jsou pak plačtivé, unavené, dost často ztrácejí i chuť k jídlu. V takových případech je vhodné jim od těchto nepříjemných příznaků pomoci a sáhnout po lécích. Co když ale dítě žádnou pilulku nepolkne? Řešením může být právě „sirup".

Každý dětský lékař ví, že dítě není zmenšeninou dospělého člověka. Jeho imunitní systém reaguje na setkání s různými podněty ve srovnání s dospělým odlišně, často intenzivněji. Nemoc u dětí propukne snadněji, jejich imunita je totiž ještě nevyzrálá, teprve s každou další prodělanou nemocí postupně sílí. A tak zatímco dospělí prodělají rýmu a kašel třeba dvakrát do roka, děti tyto obtíže trápí i desetkrát ročně.

Pro takové případy by v žádné rodinné lékárničce neměl chybět lék proti horečce a bolesti. Jakou formu ale zvolit? Zejména menší děti mohou mít problém, pokud jim naservírujete pilulku. Dítě ji nemusí polknout, a na místo určení tak nedorazí. Obecně nejlépe tolerovanou formou léku v dětském věku je sirup, odborně nazývaný suspenze. Pokud má navíc lahodnou ovocnou chuť, může to být výhra.

Na všechny tyto okolnosti mysleli ve farmaceutické společnosti Zentiva, která nedávno uvedla na trh nový léčivý přípravek pro děti zmírňující horečku a bolest, Inflanor. V lékárnách se objevil právě včas. Podzim a zima totiž patří k obdobím se statisticky nejvyšším výskytem respiračních onemocnění. Navíc všichni máme v živé paměti loňské výpadky léků, které mnohé maminky hnaly do extrémních řešení, kdy v některých případech vyrážely až za hranice, jen aby poptávaný léčivý přípravek sehnaly…

Letos to ale díky Inflanoru nebude potřeba. Je určený pro děti již od 3 měsíců až do 12 let a najde své uplatnění ve všech těchto případech: horečnaté stavy při chřipce či nachlazení, ale také po očkování, dále účinně řeší nejrůznější typy bolestí: hlavy, zubů, v krku, při zvrtnutí či zhmoždění. Je zkrátka všestranným pomocníkem, který těm nejmenším přinese rychlou úlevu.

V dostání je ve dvou variantách: 20 mg/ml a silnější 40 mg/ml, a to bez předpisu v kamenných i online lékárnách. Účinnou látkou je ibuprofen. Pohodlné dávkování je zajištěno pomocí přiložené stříkačky s odměrkou, kterou se potřebná dávka nabere a lék podá, aniž by se lahvička otáčela dnem vzhůru. U silnější varianty navíc stačí podat poloviční množství suspenze, a to při zachování stejného účinku. A není potřeba se bát, že by Inflanor po otevření ztratil svůj účinek. Zachová si jej až rok od otevření, stejně jako svou malinovou chuť. 

Inflanor® je přípravek k vnitřnímu užití. Obsahuje ibuprofen. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

ID623300/2023/12

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie