Zobrazit přihlášovací formulář

11 věcí, které NEPATŘÍ na obličej

  • Publikováno:
11 věcí, které NEPATŘÍ na obličej

Čas od času potřebujeme zaexperimentovat a k péči o obličej a tělo používáme všelijaké dostupné prostředky. Nicméně některé by měly zůstat schované na svých místech, abychom časem nemuseli litovat.

 

1. Sprej na vlasy

Možná jste zaslechli, že pomocí spreje na vlasy můžete zafixovat svůj make-up, ale není to pravda. Sprej na vlasy na obličej nepatří, protože obsahuje laky a alkohol, který vysušuje kůži. Vaše pleť pak bude dehydrovaná a budete vypadat starší. Navíc, tyto spreje obsahují látky, které způsobují podráždění a zčervenání kůže.

 

2. Antiperspirant

I když zabraňuje potu, aby vám vytvořil nevzhledné „koláče“ v podpaží, neznamená to, že jeho nastříkáním na obličej se vyvarujete toho, aby vám v horkých letních dnech stékal make-up po tváři. Vaše pleť potřebuje dýchat!

"antiperspirant"

3. Barva na vlasy

Pokud si barvíte vlasy pravidelně a chcete sladit obočí s vlasy, použijte barvu na rostlinné bázi nebo si smíchejte vlastní a naneste ji pomocí kartáčku z řasenky. Buďte opatrní, barva by se neměla dostat do oblasti očí, mohla by je silně podráždit.

 

4. Tuk do pečiva

I když se často používá k léčbě lupénky, na obličej je příliš hutný a mohl by vám ucpat póry.

 

5. Šampon

Aktivní látky, které zbavují vaše vlasy nečistot a mastnoty, nejsou vhodné k čištění pleti. Šampony nejsou vyráběny tak, aby se vypořádaly s jemnými molekulami obličejové pokožky. Pokud si budete obličej umývat šamponem, bude vaše pleť vysušená a šupinatá.

 

6. Vlasové sérum

Jen proto, že má na obale výraz „sérum“, neznamená to, že se jedná o stejný druh séra, který pečuje o vaši pleť. Na vlasy používáme jiné ochranné látky než na obličej. Některé vonné látky vlasového séra mohou navíc podráždit obličejovou pokožku.

 

7. Tělový krém

Bylo by skvělé, kdybychom mohli používat jeden krém na všechno, ale bohužel. Tělový krém bychom NIKDY neměli používat na obličej, jelikož je hutnější a mohl by pleťovou pokožku dráždit. Na obličej bychom měli používat jemnější a šetrnější krémy. Myslete na to, že úkolem tělových krémů je navracet kůži vlhkost a ne zabraňovat tvorbě vrásek.

 

8. Krém na nohy

Používat krém na nohy jako pleťový krém by zřejmě nenapadlo nikoho z vás. Ale občas se stane, že ostatní krémy dojdou a po ruce máte jen tento jediný. Přesto ho v žádném případě nedávejte na obličej! Je příliš silný, hutný a lepkavý, než abyste jej mohli používat na pleťovou pokožku. Je vyráběný tak, aby zjemňoval ztvrdlou kůži na nohou, a často obsahuje látky, které nemají na obličeji co dělat.

"lak"

9. Lak na nehty

Chystáte se na maškarní a máte v plánu pomalovat si obličej? Za žádných okolností nepoužívejte laky na nehty. Obsahují akrylové molekuly, které by silně vysušily vaši kůži. Pokud tedy přemýšlíte o tom, že si na tématickou párty nalíčíte obličej, použijte barvy k tomu určené.

 

10. Kyselina octová neboli vinný ocet

Někteří lidé používají ocet k čištění pleti, ale věřte, že nedělají dobře. Drogerie dnes poskytují zákazníkům poměrně velký výběr k tomu, aby zvolili přípravek určený přímo na čištění obličejové pokožky. Vinný ocet časem ztrácí vodu a stává se tak silnějším, takže pokud ho použijete na kůži, může vás začít pálit. Pokud vinný ocet přesto používáte, ověřte si, jak dlouho ho už máte doma.

 

11. Majonéza

Tato ingredience se často přídává do různých doma vyráběných masek na vlasy, ale pozor! Slouží k hydrataci vlasů nikoli pleti! Majonéza je příliš kyselá a obsahuje látky, které vám uzavřou póry a zabrání vaší pleti, aby dýchala.

"majoneza"

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie