Zobrazit přihlášovací formulář

Fenomén v péči o pleť? Led.

  • Publikováno:
Fenomén v péči o pleť? Led.

Ledování pleti není žádná nová technika, novinka, ani převratný vynález. Pozitivní účinky koncentrovaného chladu na kontury obličeje znali už před stovkami let v Asii, odkud se recepty na dlouhotrvající krásu dají považovat za bernou minci. Jak ledování funguje? Jak často, jakým způsobem a hlavně – proč bychom si měli dopřát kostku ledu (skoro) každé ráno?

Experti na wellness&beauty využívají ledování obličeje jako speciální terapii pro krásu v lázních a jiných zkrašlovacích zařízeních už poměrně dlouho. Není ovšem jediný důvod, proč bychom nemohli ledovat obličej také doma.

Přínosy

  • Hladší pleť. Nadbytek kožního mazu a nečistot obecně rozšiřuje póry. Chlad kůži stáhne a donutí póry se víc uzavřít, produkce mazu tedy nebude tak velká a nečistoty se nedostanou hlouběji do kůže.
  • Zmenšení pórů. Ledování by se mělo provádět vždy před nanesením makeupu – tlumí produkci kožního mazu, stahuje póry, a na takové pokožce vypadá makeup mnohem lépe a déle vydrží.
  • Lepší prokrvení. Extrémní lokální chlad střídaný s normálním stavem zajišťuje rychlejší proudění krve. A s kvalitním prokrvením přichází také redukce otoků, vyhlazování vrásek a zmírnění podráždění.
  • Zmírňuje otoky (očí). Díky zlepšené cirkulaci krve dochází k rychlejšímu vymizení otoků, což je ideální, pokud se ráno vzbudíte například s oteklýma očima.
  • Minimalizuje vrásky. Proudění krve je spojeno samozřejmě s distribucí potřebných živin – a vyživená pleť má menší sklon k tvorbě vrásek.
  • Mírní začervenání a jiné podráždění. Začervenání a otok například kolem pupínku nebo po jeho extrakci vymizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Tip Mimibazaru: Pokud si všimnete nového pupínku, který se teprve dere na svět, přiložte na něj kostku ledu a držte několik vteřin. Zastavíte ho v rozpuku a zmírníte otok i případné nepříjemné svědění!

Postup

Nejdříve si vyčistěte tvář jako obvykle. Vezměte dvě kostky ledu a omotejte je čistým kapesníkem nebo gázou, pokud budete led držet pouze v ruce, asi budete potřebovat rukavice). Počkejte, až se začne rozpouštět – jakmile promočí látku, můžete aplikovat. Pohybujte kostkami ledu po tváři jemně krouživými pohyby, začněte od čelistí a brady, postupujte nahoru po tvářích a kolem nosu až k čelu k linii vlasů. Věnujte speciální péči areálu kolem nosu – kde jsou póry nejrozšířenější. Péči zakončete klasicky tonizační nebo hydratující péčí, nebo speciálními přípravky pro léčbu akné.

Tipy a doporučení

  • Neaplikujte led bezprostředně po vytažení z mrazáku, počkejte chvíli, než „povolí“. Pokud bude jeho teplota moc nízká, může narušit podkožní žilky.
  • Pokud máte popraskané žilky v obličeji, měli byste se jim při aplikaci ledové kúry vyhnout. A je také možné, že tato speciální péče pro vás nebude vhodná! Sledujte, jestli se stav aplikací nehorší.
  • Obličej byste neměli ledovat déle než 15 minut, ideálně však alespoň 4.
  • Můžete si připravit speciální led, abyste do pokožky dostali také jiné látky. Do vody, kterou necháváte zmrznout, můžete přidat například růžovou vodu, šťávu z citrónu, heřmánkový nebo jiný bylinný čaj a podobně.

Pozitivní účinky ledování pleti uvidíte vlastně téměř okamžitě. Ledování můžete aplikovat jako součást denní rutiny, což je vhodné pro všechny, kteří trpí nadměrnou produkcí kožního mazu a akné, nebo občasně na akutní problémy typu oteklých očí nebo drzého pupínku.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie