Zobrazit přihlášovací formulář

Make-up, který vám přidává roky

  • Publikováno:
Make-up, který vám přidává roky

Make-up, a tím myslíme líčení celkově, může být stejně tak váš nejlepší přítel jako nejhorší nepřítel. Nezáleží jen na tom, jaké produkty používáte, ale především na tom, jak je používáte. Líčením dáváte okolí najevo, že o sebe dbáte, ukazujete, co chcete zdůraznit, maskujete, co potřebujete potlačit. Jedna z věcí, kterou ovšem nechce žádná žena řekněme nad 17 let je, aby vypadala starší. Vybrali jsme pro vás čtyři nejčastější příčiny toho, že díky make-upu vypadáte na víc, než vám ve skutečnosti je.

Silná vrstva make-upu

Váš make-up by měl ideálně naprosto splynout s vaší tváří, pletí. Dávno ty tam jsou doby (ale byly, byly), kdy ženy vymazávaly kontury tváře pomocí kytujícího make-upu, který uzavíral póry a tvořil neprostupnou vrstvu mezi okolním světem a obličejem, který pak bylo třeba na nově vzniklý podklad znovu namalovat. Náš cíl by měl být především to, aby make-up působil přirozeně, ale zároveň aby maskoval nedokonalosti. Naštěstí je takových produktů už na trhu celá řada, jen je třeba dát pozor na korektory a silně krycí make-upy. Ale i toho dobrého se dá dát moc silná vrstva – vždy kontrolujte nalíčení ze vzdálenosti cca půl metru, což je plus mínus nejmenší vzdálenost, na kterou si lidi pouštíte k tělu.

Špatně aplikovaná řasenka

Zdá se to maličkost, ale i při nanášení řasenky se dají dělat chyby. A to dost zásadní. Jendou z nich, která ovšem přidává na věku úplně nejvíc, je nerespektování přirozené stavby řasy. Ta je u kořínků silná a směrem ke konečku se zužuje. A úplně stejně je třeba nanášet řasenku – nejsilnější vrstvu ke kořínkům, ke koncům už jen protáhnout. Chtít, aby byly řasy po celé délce stejně silné, je velká chyba. Jejich konce budou padat, řasenka se více maže a dochází k efektu „pavoučích nohou“.  

Zkuste vzít kartáček řasenky a několikrát jím přejet řasy u kořínků ze strany na stranu nehledě na to, jestli si nabarvíte konečky. Jako druhou vrstvu aplikujte řasenku po celé délce ale jenom tak, aby konečky získaly barvu, ne vrstvu. Tak budete mít krásně definovaný tvar očí a řasy přirozené.

Moc černé linky

Aplikovat správně černou linku je i podle slov vizážistek jedna z nejtěžších věcí, které v rámci líčení existuje. A známe to pravděpodobně všechny, jakmile máme v plánu udělat si nenápadnou tenkou linku, ruka jak naschvál kousíček ujede a my skončíme neustálým dokreslováním u kouřového líčení. Ale i ze zvyku někdy nanášíme trošku hrubší linku, než by svědčilo našemu vzhledu. Už to obecně nám přidá pár let, ale existuje malý trik. Zkuste místo sytě černé linky použít tmavě švestkovou barvu. Ta má mnohem lichotivější efekt na celkový vzhled, potlačí například i kruhy pod očima, ale pohled zvýrazní úplně stejně, jako černá. Navíc v kombinaci s černou řasenkou zvýrazní řasy mnohem rafinovaněji.

Tmavá a hutná rtěnka.   

U barvy rtěnky narážíme nejčastěji na výsledný efekt, který by se dal pojmenovat jako staromódní. Rtěnka může převážit dominanty obličeje směrem dolů, což zvýrazní spodní čelist a tvář získá nežádoucí maskulinní vzhled. Svěží barvy rtěnky, jemné odstíny a ty, které jsou určené přesně pro váš barevný typ, naopak můžou krásně podtrhnout zbytek tváře, aniž by rušivě upoutávaly pozornost. Také vrstva rtěnky je podstatná. Pokud jsou barevné rtěnky vaše oblíbené, je vhodné navštívit obchod, kde vám s výběrem pomůžou. A to nejen barvy, ale také typu… perleť, lesk, nebo naopak sytá barva a mat, to všechno jsou aspekty, které je třeba u výběru rtěnky pro konkrétní příležitost zvážit. A nebojte se do kvalitní rtěnky investovat, poměr je výhodný. Kvalitní rtěnka udělá mnohem lepší službu, déle vydrží a v konečném efektu vás vlastně o tolik více stát nebude.

Nejčastější příčiny toho, že díky make-upu lze vypadat nelichotivě a starší, mají synergický efekt. Nejhorší výsledek je tak samozřejmě ten, kdy se všechny neduhy líčení spojí.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie