Zobrazit přihlášovací formulář

Žabák Ribit

  • Publikováno:
Žabák Ribit

Že už jste viděli pohádky snad o všem možném? A co takhle žabák s krizí identity? Nic nepřispěje k pohodové předvánoční atmosféře jako čas strávený s dětmi nad perfektní rodinnou podívanou. A tu Žabák Ribit doopravdy nabízí. Celý život se Ribit cítil jako outsider, který je jiný než všechny ostatní žáby. Zoufale hledajíc smysl života, vydá se na neuvěřitelnou cestu nádherným deštným pralesem.

A o čem film vlastně je?

Díky komické náhodě je Ribit omylem zhypnotizován a věří, že je lidský princ zakletý v těle žáby. S přesvědčením, že nyní už rozumí tomu, proč je jiný, vyráží hledat princeznu, jejíž polibek vyřeší všechny jeho problémy.  S nejlepší přítelkyní po boku, veverkou Sandy, se setká s úžasně bláznivými postavičkami jedinečných a barevných charakterů a je hnán do největšího dobrodružství svého života.

Diváci budou vtaženi do děje tak jako hlavní hrdinové, kteří procházejí dech beroucím světem plným nádherných výhledů a živých obrazů amazonského pralesa. Zahrnujíc sedm miliónů čtverečních metrů, z toho pět a půl pokrytých deštným pralesem, je amazonský prales domovem nespočtu druhů…. Některé z nich Ribit potká na své cestě za poznáním.

Kdo je Ribit a jeho kamarádi

""

Ribit je příslovečná „ryba na suchu“ nebo, jako v jeho případě, „žába na suchu“. Jednoduše řečeno je Ribit snílek. S nesnášenlivostí vody a skákání je protikladem všeho, co žába znamená. Ribit touží zapadnout, patřit někam, ale za cenu toho, že není upřímný sám k sobě. Sní o tom být jako ostatní a touží po odpovědích – dokonce i když si není jistý otázkami.

Přese všechny pochybnosti Ribitovi nikdy nechybí odvaha. Když jde do tuhého, vždy se postaví čelem k problému – i když si to vlastně ani neuvědomuje.

Ve filmu se dále potkáme s tukanem Terrencem, ten je šarmantní a okázalý. Hluboce miluje jasné barvy a veškerou krásu, kterou světu dávají. Je jako módní návrhář zakletý v těle tukana. Naopak netopýr Deepak je maximální podvodník skrytý v těle netopýra. S nevinným stařeckým zjevem připomínajícím Alberta Einsteina, svádí své oběti jemným, něžným hláskem, svou jógovou mantrou a schopností dát divákům, co chtějí – odpovědi na jejich sny. Není to zlé ani podlé stvoření, Deepak je jen sebestředný. Chce jen to, co chce každý chytrý netopýr – jídlo! Nesmíme zapomenout na naši hlavní hrdinku, veverku Sandy. Je chytrá, legrační, bystrá a hlavně je nejlepší kamarádkou Ribita. Dokáže odpouštět chyby, dokonce i ty největší Ribitovy prohřešky. Sandy je hlasem rozumu v našem příběhu. Vždy dokáže rozeznat praktickou stránku každé situace a instinktivně ví, co dělat. Díky tomu, že byla odloučena od rodičů už v útlém věku, má Sandy pochopení pro Ribitovy pocity. Ale její povaha je taková, že se se vším vypořádá pozitivně podle svých možností. I když skrývá svá tajemství před Ribitem a ostatními, zůstává jeho nejlepší přítelkyní, loajálním spojencem a dokonce i jeho svědomím.

""

Hlasy postavičkám propůjčili Sean Austin, kterého můžeme znát z Pána Prstenů jako Samvěda Křepelku, Timothy James „Tim Curry“, známý jako hrůzostrašný klaun z hororu To nebo jako průvodce kultovním pořadem pro mladé Bojíte se tmy?, komik Russel Peters nebo herečka a dabérka Cherami Leigh.  

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie