Zobrazit přihlášovací formulář

Co všechno vyřeší lak na vlasy?

  • Publikováno:
Co všechno vyřeší lak na vlasy?

„The higher the hair, the closer to god“ aneb „Čím vyšší účes, tím blíže k bohu“. Ano, toto bylo oficiální heslo šedesátých let v Americe. Dnes už je lak na vlasy naprosto běžnou součástí kosmetické výbavy každé ženy, k čemu je, všichni víme. I když možná ne tak úplně. Díky stejným vlastnostem, které drží naše vlasy více či méně tak, jak si to představujeme, zvládne i obyčejný lak za pár korun doslova zázraky. A to nejen na vlasech.

Jako úplně první lak na vlasy se objevil dodnes známý Elnette značky L´Oréal, a to v roce 1960. Už za pár let vytlačil z první příčky nejpoužívanějších kosmetických přípravků rtěnky a bylo díky němu možné prožít dnešní optikou vnímanou šílenou módu těch nejvelkoobjemovějších účesů. Je hořlavý, je pod tlakem, obsahuje spoustu škodlivých látek, ale přesto si své přední místo v naší kosmetické výbavě drží a držet bude. I proto, že s ním zvládneme spoustu dalších věcí.

  • Domácí věnce. A to zejména ty, které na sobě mají jehličí. Jakmile je přestříkáte lakem na vlasy, jehličí nebude opadávat a nevyschne – nezhnědne. Jenom doopravdy pozor, nepoužívejte na věnce, na kterých mají hořet svíčky! Lak na vlasy vám zafixuje i jiné dekorace, šípky, jeřabiny, obilí, drobné květy. Vše sice časem seschne, ale neztratí barvu a nebude opadávat.
  • Pomůže odstranit z oblečení skvrny od rtěnky i propisky. Na takové skvrny nastříkejte lak na vlasy. Pár minut počkejte, rtěnku i propisku byste měli lehce setřít.
  • Udrží čisté záclony. Nové nebo čerstvě vyprané (ale suché) záclony udržíte čisté mnohem déle, když je několikrát přestříkáte lakem na vlasy. Každou vrstvu nechte zaschnout a špína, prach nebo kouř se rozhodně do vláken nedostane jen tak.
  • Výkresy se nerozmažou. Ať už chcete zafixovat svůj výtvor nebo výkresy vašich dětí, nasprejujte papír nebo plátno z větší vzdálenosti lakem na vlasy. To funguje výborně především na výkresy kreslené uhlem, pastelkami nebo křídami, které se snadno stírají.
  • Boty vydrží déle naleštěné. Přestříkejte je jemně lakem na vlasy, ten vytvoří na zapracované vrtsvě krému ochrannou masku.
  • Proti klouzavé podrážce. Nasprejujte lakem na vlasy klouzavé podrážky bot, ideálně v několika vrstvách. Několik nošení ani nebudete vědět, že vaše nové boty někdy klouzaly.   
  • Delší krása pro řezané květiny. Nastříkejte je ze vzdálenosti asi 30 cm lakem na vlasy (květy zespod). Květiny si mnohem déle udrží barvu, neopadají a vy si tak jejich krásu krásně zakonzervujete.
  • Proti statické elektřině. Na vlasech i na oblečení. Nastříkejte na elektrizující svetr lak na vlasy a pořádně promněte, ať se nevytvoří zaschlé zlomy.

A jaká jsou netradiční využití laku na vlasy pro krásu?

Uhladí účes. Prostě přestříkejte lakem na vlasy kartáč, a tím pak vlasy učešte. Zabráníte tak „malým úletům“ vašich vlasů.

Zafixujte doplňky. Pinetky, sponky, gumičky a jiné vlasové doplňky, které vám na vlasech sklouzávají, můžete udržet na místě tak, že je „přilepíte“ lakem na vlasy. Jenom je po použití umyjte, ať se na ně do příštího nošení nenalepí smítka.

Funguje i na mokré vlasy. Nasprejujte si lakem vlasy, když jsou ještě mokré, zapleťte copy nebo udělejte drdol a nechte uschnout. Pak rozpleťte a budete mít nádherně pevné lokny.

Ale i na obočí. Vezměte si vatovou tyčinku nebo starý zubní kartáček a nastříkejte na něj lehce lak na vlasy. Následně použijte k úpravě obočí – funguje lépe než různé speciální gely! Jenom doopravdy pozor na vniknutí laku do očí. Rozhodně nesprejujte lak přímo!

Urychlí schnutí laku na nehty. Prostě na nehty naneste po nalakování lak na vlasy. Kromě toho, že zkrátí čas schnutí zhruba na polovinu, dodá taky extra lesk.

Máte nějaké vlastní speciální použití laku na vlasy? Podělte se se svými zkušenostmi s ostatními na Mimibazaru!

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie