Zobrazit přihlášovací formulář

Rozmarýnová pedikúra jako ze salonu

  • Publikováno:
Rozmarýnová pedikúra jako ze salonu

Pedikúra je zkrášlovací procedura, kterou v zimních měsících malinko zanedbáváme. V létě nás otevřené botky nutní mít chodidla a nehty esteticky co nejvíc v pořádku, v zimě nás to tolik netrápí. Ale pedikúra, alespoň ta základní, by měla být součástí kosmetické rutiny každé z nás, i když v období, kdy nosíme výhradně uzavřené boty, stačí klidně jednou za šest týdnů. Ideální je nechat si dělat pedikúru od profesionálů, ale to může stát spoustu času i peněz. Jak na relaxační pedikúru, kterou si můžete dopřát doma?

Chodidla nás nosí celý den, a tak si jednou za čas zaslouží precizní péči. V létě bychom se jim měli věnovat alespoň jednou měsíčně, v chladnějších měsících stačí jednou za šest týdnů. Ale pro dokonale jemná chodidla můžeme udělat maličkost každý den.

Co budete potřebovat?

  • Eukalyptový olej
  • (jedlá soda)
  • 1/2 šálku mořské soli
  • 1/8 šálku olivového oleje
  • 2 větvičky čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • Bambucké máslo nebo krém na nohy

Postup

Nejdříve zbavte nehty laku na nehty (nebo jeho zbytků). Potom napusťte do vhodné nádoby (třeba lavoru nebo i vany) teplou vodu a smíchejte ji s 5 kapkami eukalyptového oleje. Můžete přidat také jedlou sodu, která vaši kůži zjemní, odstraní z ní nadbytečnou mastnotu a pomůže pak vstřebávání účinných látek. Nechte chodidla koupat alespoň 10 minut.

Jakmile je kůže na chodidlech dostatečně změklá, přichází doba na úpravu nehtů a nehtového lůžka. Zatlačte kůžičku pomocí pomerančového dřívka, upravte nehty ostrými nůžkami nebo speciálními kleštičkami (ale pozor – nezastřihávejte nehty dokulata, ať nezarůstají nebo netrhají punčochy. Ideální tvar je rovný s mírně zaoblenými kraji).

Pak přijde na řadu peeling. Smíchejte sůl, nasekaný a v hmoždíři rozdrcený čerstvý rozmarýn a olivový olej dohromady. Rozmarýnový olej zklidňuje svalové napětí a mírní bolest (například v klenbě), olivový olej pokožku hydratuje a sůl mechanicky odstraňuje odumřelou kůži. Masírujte připraveným peelingem chodidla jemnými krouživými pohyby, zaměřte se především na ztvrdlá místa.

Opláchněte peeling teplou vodou a promasírujte chodidla bohatou vrstvou bambuckého másla. Pokud si chcete lakovat nehty, navlhčete vatový tampónek odlakovačem a setřete z nehtů mastnotu peelingu i másla. Nezapomeňte na podkladovou vrstvu, dvě tenké vrstvy barevného laku a svrchní vrstvu. Všechny mají svůj účel!

Každodenní péče

Ideální je nanášet hydratační krém na nohy každý večer předtím, než si jdete lehnout. Alespoň jednou týdně je dobré nanést si krému na chodidla silnou vrstvu, navléct si bavlněné ponožky a nechat přes noc pořádně působit. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie