Zobrazit přihlášovací formulář

Jak nechat narůst do délky poškozené vlasy?

  • Publikováno:
Jak nechat narůst do délky poškozené vlasy?

Znáte to, každá žena bývá ohledně vlastního účesu poměrně neposedná. Barvíme, stříháme, experimentujeme, dívám se na nové trendy, zkoušíme je. A dřív nebo později přijde velké rozhodnutí – nechat si narůst dlouhé vlasy. A ideálně ve vlastní přirozené barvě! To je sice pěkné, ale zabere to spoustu času. I proto, že konce bývají poškozené a musí se odstříhávat.

Dlouhé, zdravé a přirozené vlasy jsou teď poměrně hodně trendy. No jo, ale když už se léta barvíme, jak teda na to? Existuje pár malých triků, jak odvést pozornost od odrůstajících kořínků a zároveň dopřát vlasům ideální podmínky pro prodlužování. A pamatujete si ještě na recept, jak přimět vlasy rychleji růst?

Změňte styl. Když se rozhodnete nechat si narůst dlouhé vlasy a zbytečně je nebarvit, potřebujete dopřát kořínkům trošku víc místa a objemu. Pokud jsou vlasy u hlavy „splácnuté“, přitahujete tím pozornost k rozdílům v barvě. Vyčesávejte si volné drdoly, čím víc „nepořádné“ (tedy méně uhlazené), tím lepší.

Používejte kokosový olej. To, že je kokosový olej naprosto multifunkční pomocník nejen pro krásu, už asi víte. Ale při péči o odrůstající vlasy ho skvěle využijete. Kokosový olej vám pomůže s texturou vlasů. Použijte trošičku na mokré nebo suché vlasy, respektive konečky. Vlasy díky němu nebudou jednolité a vám se bude lépe tvořit „rozcuchaný“ styl. Navíc regenerujete, co je velmi žádoucí!

Zastřihávání je třeba. Bohužel. Konce dlouhých barvených vlasů jsou poškozené už z principu nejvíc, jak to jde. Vlní se a jsou krepaté, což je celkem vada na kráse. Dobrá zpráva je, že stačí zastřihnout zhruba jeden a půl centimetru co dva měsíce. To se dá obětovat…

Přidejte texturu. Odrosty jakékoliv délky zamaskujete nejlépe tak, že dodáte vlasům texturu. Není žádoucí snažit se foukat vlasy do hladka, natož je žehlit. Pomocí vosků, gum a jiných stylingových prostředků zajistíte, že vaše vlasy nebudou vypadat suché, vytvoříte přirozené vlny, a když na konce nanesete trošku oleje (třeba toho kokosového, ale klidně i z vaší oblíbené kosmetické značky), vlasy dokonale rozpramínkujete, a zároveň jim dopřejete regeneraci.

Přidejte světlejší nebo tmavší pramínky a lesk. Pokud jsou vaše vlasy barvené, klíčové je, aby barvená část splynula, respektive plynule přecházela do vaší přirozené barvy. Jelikož nebudete první ani poslední, která se rozhodla pro takový krok, kadeřníci už si dávno vědí rady. Po ombré, které už tolik netáhne, přišlo nepravidelné barvení vlasů, jako by byly vyšisované od sluníčka. Poraďte se se svým kadeřníkem, bude vědět, jak na to!

Nezapomeňte na doplňky stravy. Zdraví vychází zevnitř, proto je dobré i růst vlasů podpořit speciálními kombinacemi vhodných vitaminů a minerálů. Biotin, vitamin D, zinek, vápník, rybí tuk… a další, jsou přesně ty látky, které je vhodné tělu pro rychlejší růst kvalitnějších vlasů dodávat.

Investujte do šampónu a kondicionéru. A to především čas. Vybírejte pečlivě, snažte se vyhnout těm se sulfáty, které splachují společně s mastnotou také barvu a způsobují matnění vlasů a ztrátu sytosti i u přirozené barvy. Čtěte složení, pokud budou na prvních místech voda a alkohol – nebrat! Takové šampóny budou vlasy vysušovat. Zaměřit byste se měli na přípravky s malým obsahem sulfátů, ale velkým hydratačních složek. To většinou splňují řady produktů speciálně vyvinuté pro barvené vlasy.

Pečujte i o pokožku hlavy. Pokud se snažíte vypěstovat si zdravé a silné vlasy, musíte začít od jejich kořínků, tedy u hlavy. Ať už použijete zázračný kokosový olej nebo speciální kosmetické přípravky, velmi důležitá je i masáž hlavy – stimuluje krevní oběh a tedy i prokrvení a vyživení kořínků. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie