Zobrazit přihlášovací formulář

Pedikúra, jak ji neznáte

  • Publikováno:
Pedikúra, jak ji neznáte

Pokud si myslíte, že pedikúru stačí podstupovat jednorázově, když víte, že se sezóna otevřených bot blíží, nebo už je třeba tady, tak… máte do jisté míry pravdu. Ale přiznejme si, stejnou mírou, jakou nám vadí neupravené ruce, nám vadí také neupravená chodidla. Výhoda je jenom ta, že nejsou vždycky vidět. Máme pro vás deset tipů, jak si doma pedikúru urychlit. A nepotřebujete žádné zvláštní přípravy.

Laky na nehty barví. A to i takovým způsobem, jakým nechceme. Často i s podkladovým lakem nějaký hodně intenzivně barevný „prosákne“, popřípadě se nehty zabarví při odlakování. Jak to vyřešit? Vezměte bělicí zubní pastu a mněte jí nehty, dokud barva nezmizí.

O tom, že vazelína má nejedno využití pro krásu, už víme. Natřete si jí chodidla před spaním, dejte si bavlněné ponožky a nechte přes noc působit. Chodidla budou krásně hebká.

Pemzu na odstranění odumřelé kůže z chodidel používejte výhradně za sucha a tahy dělejte jen jedním směrem. Nevracejte se tam a zpátky, plynulé tahy jedním směrem zajistí, že kůže bude méně náchylná k popraskání.

V chladném počasí je jedna z nejlepších rad našich babiček proti chřipce napařit si nohy. A proč nespojit příjemné s užitečným – do horké vody přidejte pár lžic olivového oleje. Kůži na nohách krásně změkčí a vyživí.

Nehty na nohách si zastřihávejte vždy dorovna, nikdy dokulata. Je to prevence zarůstání nehtů – tento nepříjemný a bolestivý problém trápí poměrně hodně lidí a na vině je ve většině případů právě nevhodné zastřihávání nehtů.

Pokud si kupujete krém na nohy, hledejte přípravky s ureou. Močovina je stěžejní přírodní látkou pro zjemňování zatvrdlé kůže, a i když vám nemusí takové krémy zrovna vonět, své účinky mají zaručené.

Pokud trpíte na otoky nohou, připravte si následující koupel. Do studené vody nasypte led a přidejte pár kapek tea tree oleje. Namočte nohy do lázně a zkuste vydržet alespoň třicet vteřin. Nohy vytáhněte, osušte a otoky by měly zmizet.

Pokud si nehty lakujete a máte problém s tím, že se vám lak začíná brzo odlupovat, je možnou příčinou větší produkce přirozených olejů. Abyste tomu zamezili, nehty si před lakováním přetřete vatovým tampónkem namočeným v odlakovači. Ten odstraní případné přebytečné oleje a lak pak vydrží mnohem déle.   

Trpíte na změnu barvy nehtů? Častým lakováním mohou nehty zažloutnout. Pokud se nejedná o nějakou závažnější diagnózu, namáčejte nohy každý den do vody s citrónovou šťávou. Nechte lázeň působit vždycky maximálně deset minut, potom nohy osušte. Nehty budou už po pár dnech vypadat mnohem lépe.

  • Tip Mimibazaru: Nalakované nehty mohou žloutnout, pokud s nimi navštěvujete solárium. Pokud se chodíte v zimních měsících „slunit“, měly by nehty být vždy odlakované.    

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie