Zobrazit přihlášovací formulář

Chcete si nechat dorůst hustší obočí?

Chcete si nechat dorůst hustší obočí?

Pro ženy, které s úpravou obočí začaly v devadesátých letech, je současný trend pěstěného, hustého a silného obočí noční můrou. Tehdy totiž byla móda přesně opačná. Obočí upravené v co nejtenčí lince, ideálně v dokonalém obloučku. A znáte to, jakmile chloupkům dostatečnou dobu dáváte trháním najevo, že je nechcete, prostě růst přestanou. Tak jak je přimět znova narůst a doplnit tak obočí do požadovaného tvaru? Stačí dva až tři měsíce. A trocha cibule.

v jednom z dřívějších článků jsme psali, jak cibule, respektive cibulová šťáva, podporuje růst vlasů. A co víc – zabraňuje jejich vypadávání. Je to především díky obsahu síry, která je pro vlasové folikuly až zázračná, revitalizuje je a dokonce je umí nakopnout k novému životu.

Kromě síry obsahuje cibule také vitamíny C, B, E i provitamín A, z nichž většina jsou silné antioxidanty, dále obsahuje prospěšný niacin, draslík, hořčík a karoten. To všechno je prospěšné nejen zevnitř, ale také zvenku.

Jak na to?

To, že cibulová šťáva podporuje růst vlasů, je starý trik mnoha vizážistů. Bylo jenom otázkou času, kdy ji někdo aplikuje i na jiné části těla. Ale pozor! S cibulovou šťávou v okolí očí opatrně. Doopravdy nechceme bulvy koupat v látkách, které způsobují ale doopravdy hodně nepříjemné slzení.

Pro aplikaci tedy použijeme vatovou tyčinku, kterou namočíme v cibulové šťávě právě tak, aby ani po větším tlaku šťáva neodkapávala. Vatovou tyčinkou potom cibulovou šťávu vmasírováváme do obočí a po aplikaci necháme alespoň 15 minut působit. Omyjeme micelární nebo obyčejnou studenou vodou.

Rozhodně se ráno neprobudíte s kýženým porostem. Cibuli je třeba aplikovat ideálně denně po dobu dvou až tří měsíců. Co je to ale v porovnání s léty, kdy nám prořídlé a stávkující obočí vadilo?

Cibule je pro své výjimečné účinky testovaná i jako přírodní boj s alopecií. Výsledky jsou skvělé, ovšem mohou být trošku zkreslené. Cibule má totiž významné protizánětlivé účinky, proto může mírnit podráždění, které lokální vypadávání vlasů nebo chloupků způsobuje.

Tip Mimibazaru: Můžete se spolehnout taky na chemii. Účinná látka pro obnovu vlasového porostu je především Minoxidil, přípravků s různou jeho koncentrací je na trhu hodně. Některé jsou právě kvůli koncentraci na předpis, některé volně prodejné. Postup při aplikaci Minoxidilu je stejný jako u cibulové šťávy, ovšem s tím rozdílem, že ho nemusíme oplachovat.  

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie