Zobrazit přihlášovací formulář

Na strie přírodně

Na strie přírodně

Strie jsou viditelné šrámy na povrchu kůži, typicky se objevují na břiše, kolenou, bocích, hýždích, prsou a tricepsech. Naše kůže má v sobě látku zvanou elastin, která zajišťuje její pružnost. Ovšem jen do jisté míry. Jakmile vyrosteme (ať už do výšky, nebo do šířky) moc rychle, kůže prostě popraská. A objeví se fialové povrchové jizvy, které časem vyblednou do bílostříbrné barvy. Pokud se jich chcete zbavit, respektive zmírnit jejich viditelnost, máme pro vás tipy na ovoce, zeleninu a přírodní produkty, které vám s náročným úkolem pomůžou.

Bramborová šťáva

Stejně, jako vám pomůže s kruhy pod očima, umí působit i na strie. Je totiž plná vitamínů a minerálů, které pomáhají tělu v regeneraci a hojení ran. Nakrájejte brambory na silnější plátky a jimi masírujte postižená místa alespoň po dobu 10 minut (ona totiž pomáhá i mechanická masáž). Po dokončení masáže nechte šťávu působit alespoň 5 minut a opláchněte.

Citrónová šťáva

Jak už víme, citrón se dá využít všelijak. Mimo jiné je to přírodní zesvětlující prostředek.  Alfa hydroxylové kyseliny pomáhají odstranit odumřelé buňky, čímž proces eliminace strií urychlují (působí vlastně jako chemický peeling). Jednoduše rozkrojte citrón napůl a masírujte jím postižená místa. Poté nechte působit alespoň 15 minut a opláchněte teplou vodou.

Aloe vera

Sama o sobě si získala slávu jako extrémně účinný přírodní prostředek napomáhající hojení a regeneraci tkání. Nabitá vitamíny a s chladicím efektem vám krásně pomůže od strií. Postup je vlastně identický, odstřihněte několik listů, podle ploch je můžete podélně rozříznout napůl, dužinu vmasírujte do kůže a nechte alespoň 10 minut působit.

Kakaové máslo

Pokožku neuvěřitelně hydratuje, vyživuje, zvyšuje její pružnost a podporuje cirkulaci krve. To všechno se v boji proti striím hodí. Viditelně strie zmírňuje, masírujte troškou kakaového másla popraskanou kůži dvakrát denně a do zhruba tří měsíců uvidíte viditelný rozdíl.

Vaječné bílky

Vaječné bílky obsahují spoustu různých typů proteinů, které zdraví a regeneraci pokožky extrémně prospívají. Ale neobsahují jen bílkoviny, ale také kolagen. Jednoduše oddělte bílky, vyšlehejte je do sněhu a ten pak naneste na strie. Nechte působit alespoň 15 minut a opláchněte teplou vodou. Důkladně.

Cukr

Bílý cukr je přírodní peeling, který extrémně prospívá pokožce. Smíchejte lžičku bílého cukru se lžící mandlového oleje. Masírujte směsí pokožku každý den vždy před sprchováním. Výsledky uvidíte už po měsíci!

Vojtěška (tolice vojtěška)

Tato nedoceněná rostlinka je plná aminokyselin, bílkovin a vitamínů E a K. To všechno podporuje zdraví pokožky. Zkuste si vytvořit takové vojtěškové „pesto“ – smíchejte ji s olivovým olejem a rozmixujte do tužší hmoty. Tuto směs je ideální vmasírovávat do pokožky alespoň třikrát denně, ale výsledky se dostaví už během prvního měsíce.

Olivový, ricinový a Tea Tree olej

  • Ricinový olej naneste na partie se striemi, zabalte je do potravinové fólie a zkuste zahřívat (termofor, fén…). Nechte působit alespoň dvacet minut.
  • Olivový olej do pokožky vmasírováváme, poté je třeba nechat ho působit klidně hodinu. A smývat šetrně teplou vodou.
  • Tea Tree olej smíchejte s kokosovým, promasírujte směsí pokožku a nechte působit alespoň 10 minut. Opláchněte teplou vodou.            

A co životní styl? Proti striím pomáhají především dvě věci. Cvičení a hydratace. Zpevňováním svalů a protahováním pokožky dochází k přirozenějšímu formování těla, takže kůže na kritických partiích není tolik namáhána. Ideální sport na přirozené tvarování postavy je plavání.   A když už jsme u té vody… tu tělo potřebuje především zevnitř. Hydratace udržuje pokožku vyživenou, dává jí možnost detoxikace a podporuje její pružnost. A jaká jsou znamení, že nepijete dostatek vody?                  

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie