Zobrazit přihlášovací formulář

Rychlý letní make-up

  • Publikováno:
Rychlý letní make-up

I make-up bychom měli přizpůsobovat sezóně. Nejen, že ve slunných měsících potřebuje pleť nutně ochranu před sluncem, ale zároveň se významně více potíme, protože se potřebujeme ochránit před vysokými teplotami. Tyto dvě podmínky se nemusí tak úplně slučovat s naší každodenní zkrášlovací rutinou, takže co, jak a proč změnit?

Začněte čištěním. Přes noc se v létě potíme (a nejen v létě), navíc naše pokožka produkuje víc mazu. Léto rozhodně patří k obdobím, kdy se nehodí přeskočit ranní umytí obličeje. Použijte lehké čisticí emulze, obličej rozhodně v létě nechcete zbavit přirozené obranyschopnosti.

Základ je podklad. V létě se soustřeďte především na podkladové báze nebo lehké denní krémy, které dodávají pleti vlhkost a mají co nejvyšší ochranný faktor. Minimum je 15 SPF. Podkladová báze pro make-up je v létě víc než dobrý nápad. Pokud investujete čas pro výběr té pravé pro vás, odměnou vám bude pěkně stálý make-up i přes vysoké teploty.

…ale můžete ho přeskočit. Krém ne, ten nikdy. Ale podkladovou bázi ano, a to v případě, že nepotřebujete zakrývat nedostatky pleti. V tom případě stačí nanést pouze pudr popřípadě lehký BB krém.

Nepředbíhejme. Protože pro letní líčení se velmi hodí soustředit se nejdříve na nalíčení očí. Přeskočte podkladovou bázi a make-up, a začněte s očima. Jakmile budete mít hotovo, vezměte papírový kapesník nebo ideálně kousek vaty, setřete případné oční stíny nebo řasenku, které popadají na tváře. Papírovým kapesníkem poté vysajte případný pot a naneste podkladovou bázi. Jakmile máte hotovo, jde se na make-up.

Make-up. Ten je v létě trošku oříšek. Pudrové báze mají v létě ve spojení s potem tendence tvořit „ostrůvky“, prostě se sráží. Zvažte, jak moc potřebujete, aby byl make-up krycí, v létě nemusíte brát tolik ohledy na jeho matující vlastnosti, potí se každý, takže trocha lesku doopravdy nevadí, naopak, je přirozená.

Bronzer jenom uvěřitelně. V létě pokožka samozřejmě mění barvu, i když se cíleně neopalujete. Zkuste kriticky zhodnotit, jestli váš bronzer (zdravíčka, ale konec konců i make-up) ladí s vaší přirozenou „letní barvou“.

Vyhněte se třpytkám a perleti. Lesk je v létě sice přirozený, ale třpytu pomálu. Přece jen nechcete se lesknout lehkým potem a do toho ještě házet prasátka od třpytek nebo perleti.

Méně je více. A to v létě u make-upu platí dvojnásob. Těžké líčení je nežádoucí, odlehčujete šatníku, odlehčete i nalíčení!

Co bledne, to zdůrazněte. V létě přirozeně bledne obočí a řasy. Obojí je vhodné přirozeně dobarvit, aby obličej získal zpět své kontury. Také se stírá kontrast mezi rty a zbytkem pokožky, nicméně u nich je vhodné se vyvarovat příliš hutným barvám a raději zvolit nude odstíny.

Krémová konzistence. Je pro všechno v létě lepší než ta pudrová. Zdravíčka, oční stíny, co lze aplikovat nátěrem a ne posypem, aplikujte. Pudrová konzistence do sebe nasává vlhkost a bude se mnohem více srážet a mazat.

Voděodolné zboží. A to nejen pro impulzivní nápady jet po práci na koupaliště. Dnes seženete ve voděodolné variantě téměř jakoukoliv kosmetiku. Řasenka je základ, ale můžete mít i oční linky a stíny. Jenom bude třeba přikoupit také vhodný odličovač.

Mějte potřebné věci v kabelce. A tím myslíme především matující ubrousky nebo alespoň papírové kapesníčky. A pamatujte si, pleť nedřeme, ubrousky pouze přikládáme. Také nezaškodí mít s sebou oční stíny na doplnění.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie