Zobrazit přihlášovací formulář

V čem spočívá pravá mužská atraktivita

  • Publikováno:
V čem spočívá pravá mužská atraktivita

Samozřejmě, preference máme každý jiné. Mění se s naším společenským postavením, s věkem, životním obdobím, s osobností. Ale existuje několik vlastností, typů chování a reakcí, které dělají z každého muže osobnost, které neodolá žádná žena, která nehledá jen bezvýznamné povyražení. Jaké to jsou? Co bychom měli na svých mužích ocenit, popřípadě co nás přitahuje na ostatních? Zdaleka to nejsou vysportovaná těla.

Pokrytectví stranou, fyzický vzhled dělá hodně. Ale jde pouze o první dojem. Kolikrát si žena o vysportovaném svalovci řekne, že bude namyšlený sukničkář, kolikrát zavrhne neduživého nesportovce proto, že prostě nesplňuje představy o fyzickém vzhledu? A kolikrát jsou ty nejpevnější vztahy s někým, kdo by se podle prvního dojmu nekvalifikoval ani do výběrového řízení? Prostě oči stranou, pojďme vnímat hlavou a srdcem.

Umí se zasmát sám sobě a nebere věci moc osobně. Pokud vám to přijde jako banalita, není, a pokud vám to přijde jako samozřejmost, opatrně, taky není. Obě tyto vlastnosti jsou ze stejného hnízda, muž musí sám sebe znát, být se sebou spokojený a dostatečně sebevědomý na to, aby si věci, které se mu nepovedou, nebo lidi, kteří s ním nemluví podle jeho představ, nebral jako znamení osobní nedostatečnosti. Teprve pak si každá žena může být jistá, že takový muž umí být oporou a partnerem.

Je upřímný a důvěryhodný. A nejde o upřímné odpovědi na otázky typu „Nejsem v té sukni moc tlustá“. Muž by se neměl bát říct, jak se věci mají. Když je nespokojený, mluvit, když je šťastný, říct to taky. Odpovědět upřímně na otázku, když se k ní odhodláte. O věcech přemýšlet, vidět je a zároveň je nedusit v sobě, to je věc, kterou bychom měli chtít od všech lidí kolem sebe, od partnera obzvlášť.

Slovo důvěryhodný může působit zavádějícím dojmem, říkáme to spíš o obchodním než životním partnerovi. Ale rozkladem na „hodný (naší) důvěry“ už se dostáváme do sféry lepšího významu. Prostě neklame a nezklame.

Je štědrý. Ženy si často štědrost vykládají materiálně. Večeře, květiny, šperky, boty, parfémy, dárky. Ano, ano, je to příjemné, ale pravou štědrost poznáte především v tom, jak nakládá se svým časem. Muž, který vám pošle květiny místo toho, aby si na vás udělal čas, by měl rozhodně vzbudit méně pozornosti, než ten, který si přeskládá den proto, aby byl s vámi. Ta pravá pozornost je v zájmu o společné prožitky, ne o vynahrazování dárkem.

Ví, co chce. I co nechce. V práci, v osobním životě, ve vztazích. Je vstřícný, ale nenechá se vmanipulovat do věcí, které jsou pro něj mimo debatu. Jednoduše řečeno – má zkušenosti, zná sám sebe a ví, co může v budoucnu způsobovat problémy. I když je to občas nepříjemné,to, že si váš partner vymezuje hranice, je jedna z nejdospělejších věcí, které se od něj můžete dočkat.

Neidealizuje si ženy a nenechá se jimi zmást. Chcete, aby si o vás partner myslel, že jste novodobá princezna, křehká i samostatná květinka, že na světě nejsou ženy krásnější a lepší? Samozřejmě! Ale z dlouhodobého hlediska je to velmi neprozřetelné. Protože to prostě a jednoduše není pravda. A zklamání z nenaplněného ideálu umí z muže udělat pěkně zatrpklého partnera, který vám každý nově objevený nedostatek umí pěkně naservírovat.

Stejně tak je důležité, aby plně respektoval to, že se žena sama v sobě mnohdy nevyzná, cloumají s ní nálady, a její představy o tom, co vlastně chce, jsou občas velmi mlhavé. Možná bychom to mohli nazvat blahosklonností, ale v tom nejlepším slova smyslu – velmi láskyplnou.

Atraktivita spočívá ve smíchu. Aneb největší klišé všech dob – umí nás rozesmát! Jak to, že se zrovna toto stalo tak zprofanovanou frází, ze které se pomalu vytrácí smysl? No proto, že je to pravda. Atraktivita muže spočívá mimo jiné (ale velmi silně) v tom, že má na paměti to, že partneři jsou si navzájem především pro radost. Ano, řeší společné problémy, starosti, ale především se snaží jich co nejméně způsobovat. Takže pravda – atraktivní muž nás umí rozesmát.

Podpoří, utěší, ale je objektivní. Muž by nám měl říkat věci, které jsou podle něj objektivně špatné rozhodnutí. Zvlášť, pokud jde o rozhodnutí, která mohou ovlivňovat partnerský život. Za partnerovu racionalitu bychom se nikdy neměli zlobit. Hesla „následuj své sny“ a podobná by měla mít své hranice. Minimálně je dobré se dozvědět, že si partner myslí, že nejednáme dobře.

…něco za něco. Všechny tyto známky atraktivity neocení každá žena. Všechny víme, jak s námi emoce cloumají, jak nás často přitahuje něco, o čem víme, že je nebezpečné, nerozumné a ne      praktické. Znáte pravidlo 80 : 20? Často máme v partnerovi 80 % toho, co od života chceme a potřebujeme. Pak nám ale vejde do cesty někdo, kdo má těch 20 %, které nám chybí. Až moc nezřídka se stává, že vyměníme těch 80 za 20, čehož časem prostě nejde nelitovat. Proto je dobré rozklíčovat si ty pravé stránky mužské atraktivity, přitažlivé síly, která není rozpoznatelná na první pohled, ale až na ten druhý, analytický.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie