Zobrazit přihlášovací formulář

Zanedbávané erotogenní zóny

  • Publikováno:
Zanedbávané erotogenní zóny

Aby nedošlo k fatálnímu omylu – rutina v partnerském sexuálním životě není nutně špatná věc. Stejně, jako všechny stereotypy, má i velmi pozitivní vlastnost, uklidňuje nás, dává nám pocit bezpečí, který prostě a jednoduše potřebujeme. Co zabíjí především ženskou sexualitu, to je stres. Existuje na těle několik míst, které, když se na ně zaměříme (respektive partner), přinesou nečekaně blahodárné účinky na náš sexuální apetit. Jaká to jsou?

Chodidla

Trend masáží chodidel k nám možná ještě tak úplně nedorazil, ale kdo už vyzkoušel, ví, že je to naprosto k nezaplacení. Když pomineme relaxaci a uvolnění napětí po dlouhém dni, je to také záležitost velmi intimní. Navíc chodidla jsou velmi dobře prokrvená a nachází se na nich mnoho akupunkturních a akupresurních bodů, jejich stimulace může vést i ke vzrušení. Rozhodně byste neměli vynechávat prsty, nárty a kotníky!

Špičky prstů

Špičky prstů na rukách jsou hned po jazyku nejcitlivějším místem na těle. Obsahují neuvěřitelné množství nervových zakončení, jsou vlastně primárním zdrojem hmatu. Využíváme je obráceně, jejich pomocí vnímáme ostatní předměty (a tělesné části), ale když to zkusíme naopak a zaměříme pozornost na jejich pasivní roli, nebudeme se stačit divit, kolik vjemů nám prosté hlazení a masírování špiček prstů může přinést.

Hlava

Taky spokojeně vrníte, když vám kadeřník poctivě, pořádně, ale citlivě umývá hlavu? I pokožka hlavy je velmi citlivá, proto je mnohým z nás masáž hlavy extrémně příjemná. Ale zdaleka nemusí být tak strojená, jak by se mohlo zdát… klidně si s partnerem zkuste třeba při společném sprchování navzájem umýt vlasy. A dejte si záležet na pořádném promasírování hlavy.

Za koleny

Na podkolenní jamce je velmi tenká kůže a je to na nohou pravděpodobně to nejcitlivější místo. Možná vám to připadá i trošku směšné, ale ruku na srdce – kdo z nás už vyzkoušel se tomuto místu věnovat, třeba jen lehce? Kdo nezkusil, nepochopí.

Bříško

Pokud je žena na břiše lechtivá (a zapátrejte v paměti, kolikrát už jste se ohnala, když vás na břiše zalechtaly partnerovy vousy?), znamená to, že při „správném zacházení“ může být bříško její výrazná erotogenní zóna. Je ale třeba vychytat správný čas i správný tlak i povrch. Pro ženu může být ale poměrně stresujícím faktorem, pokud si myslí, že má na břiše nějaký ten okrasný špíček navíc. Odbourat tento blok, to už má na starosti partner.

Vnitřní strana zápěstí

Pamatujete si na Addamsovu rodinu? Jak vášnivý Gomez líbal své děsivé ženě celé paže? Zápěstí rozhodně nevynechal. Je to místo s velkou citlivostí a díky správnému zacházení může být také zdrojem velmi, ale velmi libých pocitů.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie