Zobrazit přihlášovací formulář

1 oblíbená foodblogerka, 4 roční období a 80 skvostných receptů

  • Publikováno:
1 oblíbená foodblogerka, 4 roční období a 80 skvostných receptů

Svatava Vašková alias Coolinářka, autorka stejnojmenného oblíbeného blogu, pro vás sestavila knižní verzi svých nejlepších rodinných receptů. V kuchařce Coolinářka – Testováno na rodině najdete 80 receptů na skvělá jídla a jejich skvostné fotografie, nad kterými se vám zaručeně budou sbíhat sliny.

Kuchařka Coolinářka – Testováno na rodině vznikala během celého roku a je rozdělena na 4 části - jaro, léto, podzim a zimu. V každé části jsou zařazeny recepty na polévky, malá jídla, recepty z masa i sladká jídla, dezerty a nápoje, které dokonale ladí s daným obdobím roku. 

Na jaře nechybí jednoduchý recept na mazanec, velikonoční nádivkové muffiny nebo jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou. V letním oddílu najdete podrobný postup, jak si ogrilovat hovězí steak, recept na portobello burger, ale také několik sladkých receptů využívajících letní ovoce. V části věnované podzimním jídlům nesmí chybět batátová či dýňová polévka, quiche, kuře s nádivkou z kaštanů a brusinek či martinské rohlíčky a domácí müsli tyčinky. Zima je pak nejen ve znamení vánočních receptů (pistáciové rohlíčky, mandolety, anglický punč), ale i horkých polévek (kaštanová polévka, marocká čočková polévka) a párty snacků (bagetky s halloumi a žampiony, čedarové krekry).

 

Coolinářka servíruje léty prověřené recepty na tradiční jídla a moučníky, jako jsou kynuté buchty, segedínský guláš, kulajda nebo masopustní koblihy, i oblíbená jídla moderní mezinárodní gastronomie v jednoduchých verzích s použitím běžně dostupných kvalitních surovin. Těšit se tak můžete například na exotickou květákovou polévku, kachní rillet, kokosové sušenky s lemon curd či pečené kuře s fenyklem a citrony.

Stejně jak na svém blogu i ve své knize klade autorka důraz na univerzálnost receptů, kterou oceňuje i široký okruh čtenářů – kuchařů oblíbeného foodblogu Coolinářka.

Zároveň kuchařkou Coolinářka - Testováno na rodině vyjde Svatavě Vaškové i kuchařka určená dětem. Vánoční kuchařka pro kluky a holky je – jak název napovídá - plná jednoduchých sladkostí s vánoční tematikou. Během celého adventu si tak mohou malí kuchaři připravit nejen tradiční vánoční cukroví vánočně laděné dezerty, horké nápoje ale i oblíbené jedlé dárky.

(PR text)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie