Zobrazit přihlášovací formulář

Mapa těla: Jak stimulovat erotogenní zóny

Mapa těla: Jak stimulovat erotogenní zóny

Lidská kůže je jako louka, na které každá rostlina představuje nervové zakončení citlivé i na ten nejmenší kontakt, a schopné zanechat v lidské paměti nezapomenutelný zážitek.

Na našem těle je velké množství citlivých míst. Tato místa vytváří mapu erotogenních zón těla. U žen jsou nejznámějšími místy, která vyvolávají sexuální potěšení, klitoris a bradavky, u mužů zase penis a varlata. Jedná se o primární erotogenní zóny. Mezi sekundární patří krk, záda, uši, rty a stehna.

Každý má zóny jinde

Na druhou stranu není stimulace prsou ženě vždy příjemná. Proč? Někdy je to zkrátka o milimetrech, o konkrétním tlaku. Může se také stát, že ženě chybějí receptory, které dokážou pohyb vyhodnotit jako příjemný. Navíc každou ženu vzrušuje něco jiného. Jednu dostane do varu masáž zad, jinou intenzivní polibky na uchu. Proto má každá z nás mapu těch správných zón odlišnou.
Vaše kůže disponuje jakýmsi registrem, který si pamatuje kontakty a pohlazení od osob, které vás milovaly a jejichž doteky pro vás byly příjemné. Proto pokud se vás někdo jiný dotkne podobným způsobem, můžete se opět cítit milovaná.

Nezbývá vám nic jiného než zkoumat

Pokud chcete poznat svoje tělo, pamatujte si co nejvíce momentů, kdy ve vás konkrétní dotyk vyvolal potěšení. Pak svého partnera můžete navést a vaše společné chvíle budou hned příjemnější. Problémem je, že dotek není pořád stejný, někdy stimulaci ovlivňuje teplota, tlak, dýchání a mnoho dalšího, proto vaše zóny nefungují na povel, jak byste si možná přály.

Pokud své zóny ještě neznáte, máte skvělou příležitost najít je spolu se svým partnerem.

Dotýkejte se vzájemně svých nohou, očních víček, chodidel, vlasů, šíje a všeho ostatního. Protože z čehokoliv, co pokrývá kůže, se může vyklubat sexuální stimulační bod. Kontakt a doteky jsou základními elementy sexuální aktivity. Existence erotogenních míst napříč tělem je nepopiratelná, ale u každé osoby se tato místa nacházejí někde jinde. Nikdo jiný kromě vás nezjistí, jaká místa jsou ta správná. Nečekejte proto na experta, který vám na počkání vystaví mapu vašeho těla. Začít musíte vy.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Elis442 5. 12. 2017, 16:50
S otevřením se novým věcem vám může hodně pomoct i erotická masáž. Nedávno jsem se nechala přemluvit na tantrickou masáž ( https://eroticmassagepraha.cz/tantricka-masaz/ ) a byl to opravdu jedinečný zážitek. Jen tak si hodinu a půl ležet a soustředit se jenom na pomalý dech a příjemné doteky všude po těle. :) Předtím jsem měla s podobnými věcmi trochu problém, ale bylo to tak příjemné a uvolňující, že nějaký stud jsem vůbec necítila. Je to velmi intenzivní a erotický prožitek a určitě si ho ještě někdy vyzkouším. :)

Kategorie