Zobrazit přihlášovací formulář

Mýty o sexualitě

Mýty o sexualitě

O sexu se dnes mluví všude a nelze se vyhnout mýtům, které o něm kolují. Podívejme se na zoubek těm nejznámějším.

Řeči o sexu mezi kamarádkami mohou být zábavné, někdy ale vyvolávají problémy ve vztahu. Holky rády zveličují, a to, co v rozhovoru vydávají za pravdu, je častokrát bohapustá lež. Právě takto vznikají mýty a mnohé ženy se pak trápí, že jim to v posteli nefunguje tak jako u její známé.

Třikrát a dost?

Na velikosti záleží, věkem klesá chuť, fantazie jsou vlastně skrytá přání – to jsou nejčastější mýty, které hýbou společností. Mnoho lidí se zasekne u četnosti sexuálního styku. Zatímco někomu přijde milování třikrát do týdne jako nedostatečné, jinému tato frekvence vyhovuje.

Dlouholetý vztah je považován za nepřející faktor pro divoký sex. Vášeň ale nemá nic společného s počtem společně strávených let, nýbrž se odvíjí od zdraví jedince, od hladiny hormonů, od vzájemného vztahu v páru, od poznatků o erotogenních zónách toho druhého a od toho, jestli si sama sobě připadáte sexy. Anebo máte pocit, že první náhodný sex s neznámou osobou vám přinese ten nejlepší orgasmus? Pokud ano, zkuste si to a pravděpodobně budete zklamané.

Také se netrapte nad délkou soulože, na té opravdu nezáleží. Můžete promilovat x nocí po sobě a nedosáhnout orgasmu a také můžete zažít ten nejlepší sex v jedné minutě. Záleží vždy na okolnostech. Sexualita by se neměla měřit podle kvantity a délky soulože. Takový pohled na věc totiž přináší pouze problémy, traumata, zklamání a velká očekávání můžou vést až k sexuálním dysfunkcím.

Ženský orgasmus a mýty o něm

Dalším plodným prostředím, kolem kterého se vytvořilo nespočet mýtů, je ženský orgasmus. Zde jsou nejběžnější:

● Společný orgasmus je lepší

Prožitek z orgasmu je tak jedinečný, že vám nikdo nezaručí, že společné vyvrcholení bude lepší. Navíc společný orgasmus zažívá jen malé množství párů. Takže pokud patříte k většině, nezoufejte.

● Normální ženy jsou multiorgasmické

Tuto milou schopnost mají opět pouze některé z nás, není pravidlem a závisí od míry citlivosti každé ženy.

● Žena dosáhne orgasmu jenom při styku

Naopak! Pouze 30 % dosáhne orgasmu během styku, ostatní budou k vyvrcholení potřebovat dodatečnou masturbaci, orální sex a jiné. Například stimulace klitorisu tvoří velkou část konečného úspěchu.

Mužské mýty

Nebojte se, nejste v tom samy! V mužském světě převládají mýty o kvantitě, délce koitu a velikosti. Dnes už se ale naštěstí ví, že uspokojení ženy nijak nesouvisí s velikostí penisu. Ženy dosahují orgasmu zejména díky pečlivým předehrám. Málokdo ví, že citlivá místa na vagíně se nacházejí v jejich prvních třech centimetrech a hluboká penetrace, pokud u ní nejsou stimulovaná právě tato místa, pomáhá k vrcholu zejména mužům.
Dále si mnoho lidí myslí, že muži pociťují větší touhu po sexu než ženy – další mýtus.

Čili pokud vám bude kamarádka opět povídat o probdělé noci plné sexu a orgasmů, tak možná patří k tomu malému procentu multiorgasmických žen, ale spíše počítejte s tím, že vám tak trochu lže.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Jitřenka 26. 6. 2015, 13:11
(Y)

Kategorie