Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vykouzlit velké oči

  • Publikováno:
Jak vykouzlit velké oči

Každá zručná žena umí pomocí makeu-pu poopravit kdejaký „nedostatek“, který jí příroda nadělila. Zamaskování nedokonalostí pleti je vlastně téměř automatická schopnost, ale pak jsou tady trošku obtížnější úkoly. S nimi nám v poslední době dost pomohl trend contouringu, který ovšem jen využívá modelování kostní struktury obličeje pomocí světlých a tmavých barev. Můžeme si zúžit nos, zamaskovat dvojitou bradu a podobně. Ale... jak si zvětšit oči?

Když dojde na modelaci očí, můžeme je opticky zvětšit, zmenšit, přiblížit k sobě nebo naopak oddálit, pozvednout koutky a podobně. Zní to jako věda, ale není – nebudeme k tomu potřebovat dokonce ani moc barev, stínů nebo štětců.

  • Pozor. Budeme malovat oči tak, aby působily přirozeně, nebudeme lepit umělé řasy ani dělat večerní líčení. Jak tedy můžeme naprosto přirozeně vykouzlit veliká kukadla?

Co budeme potřebovat

  • Matný rozjasňovač/korektor
  • Světle meruňkový (až bílý) matný stín
  • Paletku „nude“ barev (stačí nám střední a tmavší hnědá a tmavě šedá)
  • Plochý zkosený štěteček (který většinou používáme na dobarvení obočí)
  • Štěteček na nanášení a roztírání stínů
  • Řasenku – ideálně s bílou a černou částí, popř. bezbarvou a černou řasenku

Postup

Budeme předpokládat, že make-up, tváře, obočí atd. máme hotové. Takže jdeme na oči. Naším úkolem je vytáhnout je z obličeje směrem ven, tedy nenechat je zapadnuté ve stínech. To začíná korektorem.

  • Vezměte co nejsvětlejší korektor v tónu vaší pleti (samozřejmě) a naneste jej na vrchní i spodní víčko. Soustřeďte se především na areál vnitřního koutku oka včetně kořene nosu. Všechny stíny musí pryč.
  • Stejný areál přetřete matným co nejsvětlejším stínem. Rozhodně nepoužívejte stín s leskem nebo perletí, protože to, proti čemu bojujeme, je vlastně přirozená struktura naší lebky. Jakmile ji potřeme jakýmkoliv leskem, i sebelepší konturování bude prozrazeno.
  • Dále si vezměte paletku „nude“ stínů a vyberte střední hnědou. Tou jednak přetřete oblouk nad horním víčkem, ale velmi jemně, spíš na vnější straně. Novinkou ale je, že to samé uděláme i se spodním víčkem. Jak? Usmějte se na sebe do zrcadla. Vidíte ty drobné obloučky, které se vám udělaly pod očima? Které jakoby ohraničují bulvu? To je přesně místo, kam patří také lehounká a tenká vrstva stejně tmavého stínu, jako na horní víčko.

Ale pozor: Základem správného konturování je především dobré rozetření stínů – takže hezky zlehka a doztracena! Stejně tak je třeba zvolit hnědou jen o pár odstínů tmavší, než je vaše pleť. Ať pak výsledek nevypadá jako medvídek mýval.

  • Jdeme na linky. Ty naneseme mokrým zkoseným plochým štětečkem. Nabereme jím o trošku tmavší hnědou barvu a pokusíme se udělat tenkou linku na horním víčku, klidně lehce neostrou, co nejblíže linii řas. Směrem k vnějšímu koutku může být silnější, u vnitřního jdeme skoro až po vnitřní hraně víčka – linka by měla být co nejtenčí.

Proč mokrý štěteček? Respektive vlhký? Díky tomu bude štěteček nanášet přesně, nebude stín prášit všude kolem a my docílíme efektu mezi tužkovou linkou a linkou štětce. Ideální a přirozené.

Směrem u vnějšího koutku linku malinko přetáhneme.

 

  • Možná byste čekali, že budeme potřebovat kleštičky na řasy – tentokrát ne, protože budeme řasenku nanášet jiným způsobem. Pokud máte řasenku s bílou částí, začneme tou, pokud ne, vezměte si řasenku bezbarvou (bílá je ovšem lepší). V obou případech přetřete jak horní, tak spodní řasy dvěma až třemi vrstvami hezky od kořínků, nechejte chvíli uschnout. Pak vezměte černou nebo hnědou řasenku (ideálně na objem) a tou přetřete zlehka pouze konečky řas. Ano, konečky, respektive poslední zhruba třetinu. Jak horní, tak spodní. Pokud se vám udělají žmolky, rozčešte řasy suchým řasenkovým kartáčkem.

Proč jen konečky? Utvoříme tak dojem mnohem většího oka, jakmile máme řasy černé od kořínků, neskryjeme, kde vlastně oko začíná. Tímto způsobem vytvoříme ne tak ostrý přechod a oko bude opticky mnohem větší. Problém je, že při nabarvených konečcích může řasa klesat – proto potřebujeme první vrstvy bílé řasenky. Ta řasy u oka jednak „skryje“, ale také je pomůže držet rozevřené. Rozhodně nenanášejte jenom řasenku na konečky bez prvních vrstev!

  • Nakreslíme poslední řasu. Opět budeme potřebovat zkosený plochý štěteček a tmavě šedý stín. Podívejte se zpříma do zrcadla a zkuste ve vnějším koutku oka protáhnout linku tak, aby byla v linii horního víčka, ale aby utvořila poslední řasu.

(c) Aly Art

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie