Zobrazit přihlášovací formulář

Zázvorový zábal pro spalování tuků

  • Publikováno:
Zázvorový zábal pro spalování tuků

Neexistuje způsob, jak se zdravě zbavit nežádoucích tukových zásob bez pohybové aktivity a změny jídelníčku. Existuje ale spousta berliček, kterými můžeme svou snahu podpořit a urychlit kýžený výsledek. Určitě už jste viděli v posilovnách, že si některé dámy balí stehna a/nebo břicho do potravinové fólie, aby se partie více potily a tím se z nich intenzivněji ztrácela voda. Tato metoda je efektivní trošku a jen krátkodobě, ale můžeme ji částečně využít i mnohem efektivněji. Se zázvorem a troškou skořice.

Kůže je orgán, který má schopnost jak vylučovat, tak absorbovat. Všechna pleťová mléka, krémy a tak dále obsahují látky, které se vstřebávají do kůže a tím i do tkání a krevního oběhu. S podkožním tukem můžeme bojovat tedy i přes ni.

Budete potřebovat

  • 2 lžičky nadrobno namletého zázvoru
  • 4 – 5 lžiček obyčejného tělového hydratačního mléka
  • (lžičku mleté skořice)
  • Potravinovou fólii
  • Ručník
  • Elastickou bandáž

Postup

Namočte ručník do teplé vody, vyždímejte a zabalte si do něj břicho a pas. Potřebujeme teplo, aby se uvolnily a otevřely póry, nechte ručník na břiše alespoň 5 minut. Také můžete ve sprše strávit trošku déle a pořádně se prohřát). Smíchejte nastrouhaný zázvor se skořicí a tělovým mlékem, směsí si potřete místa, odkud byste chtěli, aby tuk mizel. Poté se obalte potravinovou fólií a upevněte elastickou bandáží nebo (možná ještě lépe) neoprenovým pásem. ...a to je vlastně vše.

Nejlepších účinků dosáhnete, když necháte směs působit alespoň šest hodin, tedy ideálně přes noc. Je pravděpodobné, že směs bude štípat a pálit, to je ovšem žádoucí (pokud nedojde k podráždění pokožky. Vhodné je začít s variantou bez skořice.).

Proč zázvor?

Zázvor je jednou z nejpopulárnějších superpotravin a ne bezdůvodně. Kromě účinků, které má na náš zažívací trakt, když ho konzumujeme v podobě čaje nebo přísad do jídla, má účinná látka gingerol také efekt na spalování tuků. A to jak zevnitř, tak vně když ho vstřebáváme kůží. Jaký zázrak je zázvor a jaké účinky má zázvorová voda, to se můžete dočíst v našem předchozím článku.

A skořice? Ta je taky takový malý zázrak. Jaký konkrétně, to se dočtete zde.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie