Zobrazit přihlášovací formulář

7 netradičních využití citrónů. Zbaví vás černých teček, zpevní nehty a vyživí rty

  • Publikováno:
7 netradičních využití citrónů. Zbaví vás černých teček, zpevní nehty a vyživí rty

Citróny jsou velmi podceňované ovoce. Obsahují velké množství kyseliny citrónové, vitamíny A a B, vápník, hořčík, zinek, draslík, fosfor a železo. Jejich šťávu nebo nastrouhanou kůru používáme k vaření, pečení, přípravě nápojů… ale citróny se dají využít i jinak! Díky svým unikátním vlastnostem totiž jejich šťáva přirozeně pomáhá našemu tělu i zvenčí. Vyzkoušejte tenhle kosmetický zázrak za pár korun! Budete příjemně překvapeni, co všechno citron dokáže.

1. Citrón jako deodorant

Stačí uříznout silnější kolečko citrónu a s mírným tlakem potřít kůži v podpaží. Citrónová šťáva působí antibakteriálně a zklidní pokožku, takže pokud vás trápí zarudlé zarůstající chloupky, může být citrónový deodorant řešení přesně pro vás.

2. Citrónová šťáva pro vaše rty

Naneste si před spaním citrónovou šťávu na rty (a snažte se ji neolizovat). Přes noc dostanou vaše rty potřebnou hydrataci, ale i výživu, takže ráno budou jako nové. Ideální pro všechny, kdo trpí suchými rty a popraskanou kůží. Pozor ale na hlubší praskliny – citrónová šťáva v nich bude štípat!

3. Zesvětlení kůže

Citrónová šťáva přírodně zesvětluje pleť. Použijte ji například v podpaží, na kolenech nebo loktech, abyste vyrovnali barvu kůže.

4. Péče o pokožku

Naneste sprejem nebo pomocí vatového tamponku před spaním citrónovou šťávu na obličej. Pozor na oči! Vaše pleť dostane potřebnou výživu, ale díky většímu množství mazových žláz ji (na rozdíl od jiných částí těla) citróny nezesvětlí. Vyvarujte se kontaktu s očima, buďte při aplikaci opatrní! Stejně tak si dejte pozor na sluníčko. Pokud se s citrónem na obličeji vystavíte slunečnímu záření, efekt zesvětlení se určitě projeví.

5. Odstraňte ucpané póry

Můžete využít buď masku z citrónu a jedlé sody, nebo samotný citrón. Naneste na oblast nosu a tváří citrónové „maso“ (rozmělněnou dužinu) a nechte působit zhruba deset minut. Poté opláchněte a je to!

6. Citrón jako péče o nehty

Citrónová šťáva v kombinaci se dvěma lžičkami olivového oleje dopřeje vašim nehtům vše, co potřebují. Naneste na nehty a nechte působit aspoň půl hodiny. Kombinace účinných látek vaše nehty posílí, vyživí, pomůže odstranit barevné rozdíly i rýhy.

 

7. Přírodní zesvětlení vlasů

A konečně si pomocí citrónové šťávy můžete krásně, přirozeně a bez poškození o pár tónů zesvětlit vlasy. Naneste si citrónovou šťávu na pramínky vlasů a vystavte se na co nejdéle sluníčku. Vlasy získají světlejší odstín i výživu! Takže se nemusíte bát, že si vlasy poškodíte.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

katynkakaty 29. 7. 2021, 9:38
(Y) supr
Splaváček 3. 7. 2015, 11:07
:-)
jezourek 30. 6. 2015, 10:10
(Y) :-) (Y)
millista 29. 6. 2015, 9:47
:-)super babské rady :-)
neldusa 28. 6. 2015, 20:55
(flower)javascript :sm(´( floddddcfvvbbvger)´)

Kategorie