Zobrazit přihlášovací formulář

Minimalistický make-up na dovolenou

  • Publikováno:
Minimalistický make-up na dovolenou

Naše make-up rutina může být od naprostého základu až po hodinku před zrcadlem každé ráno. A pro ty, které se kloní spíše k tomu opačnému extrému, je balení make-upu na dovolenou tak trošku noční můra. Co je doopravdy nezbytnost a co můžeme nechat doma? Jaké jsou tipy na to, jak zajistit, aby nám make-up vydržel i v horku a zároveň nebyl nepřátelský k naší pleti? Co si s sebou určitě zabalit?

Každá žena je zvyklá nějak vypadat. To může zahrnovat všechny možné procedury, jejichž nevykonávání nám může přinášet do života kapku stresu. I když okolí říká, že zbytečného, někdy se nenamalované prostě „necítíme“. A tak slunce, voda, fyzická námaha nebo třeba trošku polnější podmínky, když se chystáme třeba pod stan, mohou mít pro rozměr, který žádný z mužů asi nepochopí.

Pokud chceme, aby byl náš dovolenkový make-up rychlý, nenáročný, efektní a ještě k tomu aby vydržel, musíme se smířit s tím, že se ke své pleti nebudeme chovat zrovna šetrně. Ale zkusme to, jak nejvíc to půjde. Jaké jsou tedy letní nezbytnosti?

SPF. Ochranný faktor na obličej (a krk!) je naprostá nezbytnost. Bez něj nejen, že se spálíme a namůžeme tak pleť, ale taky budeme nekontrolovaně měnit barvu. Nechť se v létě a na dovolené stane minimálně 30 ochranný faktor naší podkladovou bází.

Make-up. Pokud nemáte problematickou pleť, volte raději BB cream nebo make-upy s lehoučkým složením. Ošidná je volba barvy, takže pokud make-up vyloženě nepotřebujete, je právě teď vhodná doba na to si od něj trošku oddechnout.

Bronzer a rozjasňovač. Vystačíte si s nimi, pokud nebudete používat make-up. Jen opatrně s barvami, ideální jsou několika odstínové palety, kde si tón barvy můžete vybrat. Vždycky se na sebe o nalíčení podívejte zhruba ze vzdálenosti metr a půl do zrcadla. Dávejte si pozor, aby nebyl obličej v jiné barvě než zbytek těla! Pokud nemáte speciální tmavší přípravky na léto, může se to klidně stát.

Pudr. Ale transparentní! Jestli nikdy nebyl čas na transparentní pudr, nastal právě na dovolené. Bezbarvý pudr pouze matuje, nemění barvu pokožky, takže si nemusíte lámat hlavu s odstínem.

Tekuté linky. Zapomeňte na tužky nebo fixy, v létě se pleť více mastí, linky na ní nemusí držet Co držet bude jsou tekuté linky – samozřejmě voděodolné!

Voděodolná řasenka. Dejte si pozor na to, ať ji nenanášíte na nijak mastné řasy. Ty musí být čisté a suché, ne od hydratačního ani ochranného krému, ne od opalovacích olejů nebo těch esenciálních. Mastné by nemělo být ani nejbližší okolí řas. Jinak se totiž bude mazat i sebelepší voděodolná řasenka.

Bílé linky. V opálených konturách obličeje často zaniknou oči. A jelikož orámovat je černou (nebo hnědou linkou není úplně nejpřirozenější, můžeme na to vyzrát malým trikem. Na léto si určitě pořiďte bílou, velmi měkkou, silně pigmentovou a voděodolnou bílou linku v tužce, která se nanáší na vnitřní linku spodních řas. Jenom si pak nesmíme zapomenout přejet lehounce spodní řasy voděodolnou řasenkou. Oko se opticky zvětší, projasní a náš pohled omládne. Jenom je třeba nenanášet moc silnou vrstvu, stačí jen tolik, aby se naše spodní linka zbarvila na lehounce růžovou.

Hydratační péče o rty. Dnes již existuje celá řada balzámů na rty, které rty zároveň lehce zabarví. Když si vyberete odstín, který kopíruje a jen ztmaví přirozenou barvu vašich rtů, máte vyhráno. Na světlé a perleťové rtěnky raději na chvíli zapomeňte, s klidem je nechte doma. Nezapomeňte před sluncem chránit také rty! Nejen SPF, ale také dostatečnou hydratací.

  • Hydratace rtů a jejich ochrana před sluncem je paradoxně víc nutná v zimě, kdy jsou rty na vysychání a praskání náchylnější.

Odličování. S voděodolným make-upem je to malinko složitější, ale nebojte se, všechno jde. Na cestování jsou ideální odličovací vlhčené ubrousky, dostaneme koupit i ty na voděodolný make-up. Jenom nezapomeňte obličej a oči jimi nedřít! Stačí na oko přiložit, lehce přitlačit, chvíli počkat, až se účinné látky dostanou tam, kam mají, a jemně setřít. Na voděodolný make-up kromě speciálních přípravků dobře fungují také micelární vody, na odlíčení letního voděodolného make-upu očí volte ty s příměsí olejů.

Budeme se muset vzdát... úpravy obočí. I když existují voděodolné přípravky, nic není stoprocentní – možná vydrží pár namočení, ale rozhodně nevydrží otěr od ruky nebo ručníku. Vzhledem k většímu pocení je i naše pleť mastnější a tedy na ní i voděodolný make-up hůř drží. A rozhodně si nechceme omylem setřít půlku obočí.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie