Zobrazit přihlášovací formulář

Vlasy vyfoukané jako ze salónu

Vlasy vyfoukané jako ze salónu

„Škoda, že se mi nikdy nepodaří upravit vlasy tak, jako to umí můj kadeřník...“ Většinou si řekneme, že mají praxi, jsou zkušení a prostě to umí. Jenomže často spočívá um ve znalostech, a právě ty vám přinášíme. Protože vytvořit si krásný, hladký, přirozený a profesionální účes za pomoci fén a kartáče totiž nemusí být výsadou jen zručných kadeřníků, zvládneme to doma! Jenom je třeba vědět, jak na to.

Lesklé vlasy plné života, hladký účes, který vypadá naprosto přirozeně – tak by měla vypadat správná „foukaná“. Když budeme dodržovat následující zásady, nebude nám už pověstný „frizz“ dělat žádné problémy.

Koupelna. Asi jsme si už všimli, že frizz způsobuje vlhkost. Takže když si budeme fénovat hlavu v koupelně, kde jsme si ji předtím myli, děláme lehce zbytečnou práci. Přesuňte se s fénem do ložnice, na chodbu... prostě kamkoliv, kde je suchý vzduch.

Ručník. Jsou dvě věci, které ručníkem neděláme. Je to vysoušení třením (způsobuje frizz) a smotání vlasů do turbanu (slehávají kořínky). Místo toho si vlasy ručníkem několikrát vymačkáme (sledujte příště svého kadeřníka nebo kadeřnici) a necháme být.

Ochrana. Nikdy bychom si neměli fénovat vlasy, aniž bychom na ně předtím nenanesli přípravek sloužící jako ochrana před teplem. Hledejte „heat protection“, díky nimž si vlasy ponechají potřebnou vlhkost a nebudou se tolik vysoušet.

Fén. Už jste asi zaznamenali debatu o ionizačních fénech. Jsou dobré, protože zacelují svrchní vrstvu vlasů a uzamykají v nich tak vláhu. Nejsou zas tak dobré, protože vlasy mají menší objem. Takže? Rozhodněte se podle stavu svých vlasů, tvaru obličeje a střihu, který nosíte.

Střih. Když už jsme o střihu hovořili – ne pro každý se hodí úprava do hladka. Pokud máte vlasy všechny v jedné délce, je hladký účes to pravé. Pokud ale máte vrstvy, není od věci nechat je vyniknout, často je pak lepší foukání dokulata nebo nechat vlasy jen tak volně uschnout.

Kořínky jako první. A jsou k tomu dva důvody – tím prvním je, že u kořínků jsou vlasy nejzdravější, takže jim nebude tolik vadit další sušení. Tím druhým je pak fakt, že po umytí velmi spěcháme nato, aby naše vlasy nebyly slehlé – musíme kořínky vysušit směrem do objemu. Proto bychom si jako první měli fénovat kořínky vlasů v předklonu.

Teplo a chlad. Lépe řečenu teplo a menší teplo. Každý pramen vysoušejte horkým vzduchem cca pět sekund a „dofénujte“ vzduchem chladnějším (stiskněte tlačítko pro chladný vzduch).

Sekce a tření. Bohužel, na fénování dohladka je třeba trpělivost. Vlasy bychom měli fénovat po pramenech o ne více než cca pěti centimetrech, které jsou pevně navinuté na kartáč. Tím velmi pomalu sjíždíme dolů a trysku fénu máme namířenou ze shora dolů (kadeřníci ve výhodě, nás u toho bude asi trošku bolet ruka).

Nespouštějte fén z očí. Tryska fénu by měla být namířená vždycky směrem dolů a ne blíž než cca deset centimetrů od vlasů. Jedině tak si vlasy neuvaříme zaživa.

Pokud máte hrubé vlasy, pracujte rychle. Pokud máte hrubé, silné nebo nepoddajně vlnité vlasy, je třeba přidat tempo. Nebo Každý pramen předtím, než ho začneme vysoušet a uhlazovat, lehce nasprejovat vodou z rozprašovače. Silné a nepoddajné vlasy jsou totiž víc pórovité, rychleji schnou a suché se dají hůře uhladit.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie