Zobrazit přihlášovací formulář

Kamufláž vrásek krok za krokem

  • Publikováno:
Kamufláž vrásek krok za krokem

Ačkoliv přirezlá krása a přijetí vlastního vzhledu jsou mantry současné doby, stejně bychom byli všichni rádi, kdyby na nás stárnutí nebylo vidět. Kvalitu naší pleti i její stárnutí ovlivňuje genetika, vnější vlivy (hlavně vystavování pleti okolnímu znečištění), strava, spánkový režim, pohyb, hydratace… stop. Co když ale chceme schovat vrásky hned teď? Jaké jsou nejlepší make-up triky?

První krok. Dobrá, jenom jedno systémové opatření – hydratace. Nezapomeňte, že rozdíl mezi hroznovým vínem a rozinkou spočívá právě v hydrataci. Vodu potřebujeme zevnitř, ale i zvenku, s postupujícím věkem ale už standardní zvláčňující péče nestačí, je třeba přidat sérum, ideálně s obsahem kyseliny hyaluronové.

Podkladová báze se silikonem. Ačkoliv to nemusí být úplně nejzdravější, dostaneme se časem do fáze, kdy nechceme vráskám jen předcházet, ale ty stávající zakrýt. A když si představíme, že vráska je vlastně zlom, silikon ho vyplní. Ideální je takovouto bázi nanášet čistými prsty, štětec nebo houbička zbytečně moc produktu vsáknou (a víme, že podkladové báze se neprodávají po litrech a nestojí pětikorunu).

Odlehčit textuře. Krycí make-up už by neměl být možností první volby. Čím hutnější textura, tím více vrásky zvýrazní. Jenom si uvědomte, jak vypadá slitý oční stín na víčku, nechcete přece takového efektu docílit na celé tváři. BB krémy nebo lehounké tónovací, nikoliv krycí make-upy jsou ideální.

Meruňková a žlutá. Zdají se vám to podivné barvy, když mluvíme o make-upu? Nebojte se jich, naopak. Společně s přirozenou barvou pleti vytvoří velmi mladistvý odstín, hodí se především na začervenalá místa na tvářích a na kruhy pod očima. Pokud v obchodě narazíte na korektor těchto barev, vyzkoušejte ho!

Zapomeňte na pudr. Pudr je velkým nepřítelem vrásek, protože se v nich usazuje a vypadají kvůli němu o trošku hlubším, než jsou ve skutečnosti. Pokud je to nutné, volte pudr transparentní, který slouží k pouhé fixaci a sám o sobě nemá žádnou barvu (ale i tak – velmi jemně!)

Dejte si záležet na očích. Hlavní a nejdůležitější bod – zapomeňte na umělé řasy. Ať už na nalepovací, nebo na prodloužení. Výrazně umělé řasy jen přitahují pozornost k vráskám kolem očí, které vypadají jako jejich přirozené pokračování. Co se řas týče – vystačíme si s jejich natočením a dobrou řasenkou. Důležitá je oční linka, s věkem ztrácejí tváře kontury, tak je třeba jim je dodat. Nevolíme ovšem ostrou černou linku, ale spíše tmavě hnědou a přirozeně matnou (určitě ne tekutou, ale v tužce). U očních stínů vynecháme všechny, které jsou s perletí nebo leskem, stejně tak si dáme záležet na úpravě tvaru a barvy obočí.

Nechte vyniknout tváře. Na lícních kostech bude kůže vždy hladká – a přesně k tomu místu potřebujeme přitáhnout pozornost. Nebojte se lehounkého konturování, naneste rozjasňovač na nejvyšší místa tváří a maličko tvářenky krémové textury (hodí se růžová, meruňková a korálová, vše ve světlých odstínech).

Rty. Podkladová báze (ano, i na rty), kontura okolo a barva – vyhladit, orámovat, vyplnit. To jsou tři základní kroky k mladistvě vyhlížejícím rtům. Na rtech jde totiž ztráta kontur vidět nejvíce, jejich okraje se s věkem rozpíjí. Dát jim opět ostrost znamená omládnout o deset let!

Nezapomeňte na krk! Krk bývá achillova pata líčení zralé pleti. Každopádně nesmíme zapomenout nanést make-up také pod hranici spodní čelisti! Barva a tón obličeje by měli plynule přecházet, ne tvořit ostrou hranici.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie