Zobrazit přihlášovací formulář

Nejčastější make-up minikatastrofy a jak na ně

  • Publikováno:
Nejčastější make-up minikatastrofy a jak na ně

Spěcháme, nemáme čas, nemáme klid, nanášíme make-up v rychlosti, přes den se nezastavíme... a make-up nanášíme nebo opravujeme prostě trošku lajdácky, vždyť přece nejdeme na ples, no ne? Tak jako tak se občas objeví chybka, kterou je nutné opravit, ideálně co nejdřív. Jako jsou nejčastější momenty, kdy si ulevíme „Sakra!“ a chceme začít nanovo (nebo nad tím mávnout rukou a celý den trávit s vědomím, že jsme se na sobě dopustili beauty prohřešku a neopravili ho!)?

Rozmazaná řasenka. Nebo lépe řečeno – obtisknutá. Každému už se určitě stalo, že mu ujela ruka a řasenka skončila na horním víčku, obtisknutá pod spodními řasami nebo na kořeni nosu. Řasenku nanášíme jako poslední, proto nám dokáže zkazit celý výsledný vzhled, a málokdy je čas začít nanovo. Nepanikařte, vezměte si vatovou tyčinku (takovou, co se používá do ucha), její špičku namočte do micelární vody nebo odličovače a jemně přiložte na místo zašpiněné řasenkou. Odstraníte ji tak lokálně, nemusíte se odličovat. A na závěr bude stačit trocha make-upu, korektoru pudru nebo očního stínu – a krize j zažehnaná.

Skvrna od make-upu na bílém tričku. Je to noční můra, už už chcete odejít, když tu zjistíte, že vaše oblíbené bílé tričko, halenka nebo košile, na sobě mají šmouhu od make-upu. Nebojte, nemusíte ho hned házet do prádla. Posypte zašpiněné místo dětským pudrem a počkejte zhruba pět minut. Pudr vtáhne mastnotu z make-upu, takže z něj zbude také vlastně jen „pudr“. A ten už lehce odstraníte kartáčem na oblečení.

Rtěnka na zubech. Dostat rtěnku ze zubů není žádný problém, jak se ale dozvíme, že tam vůbec je? Rtěnka se na zuby dostane z vnitřní linie rtů (pokud si je tedy nepřejedeme rtěnkou). Proto hned, jakmile si rtěnku naneseme, strčíme si mezi rty ukazováček, přikryjeme jím zuby a rty obtiskneme na něj. Všechna přebytečná rtěnka ze rtů zůstane na něm.

Vlasy ve vlhku. Znáte termín frizz? Je to efekt, který dělají většinou vlnité nebo kudrnaté vlasy ve vlhku (ale i rovné to zvládnou). Když máte hladký účes, s frizzem vypadáte, jako byste se dotkli elektrického drátu. A žehlička ani čelenka nejsou po ruce. Co s tím? Řešením je krém na ruce. Nakrémujte si ruce jako obvykle a rukama si lehce přejeďte po vlasech. Krém na ruce je dost těžký, aby ukočíroval frizz, ale ne tak těžký, aby vlasy zamastil (při střídmém použití, samozřejmě).

Pupínková pohotovost. Cítíte, že se na vaší tváři rodí něco, co by tam rozhodně být nemělo? Zvažte dvě varianty – buď sežeňte led a citron, nebo ibuprofen v tekuté formě (tabletky rapid). Pokud máte, přitiskněte na pučící pupínek kostku ledu, ať zmizí tok. Poté ho pomažte citrónovou šťávou, která zesvětlí kůži a zmizí začervenání. Pokud se dostanete k ibuprofenu, rozřízněte tabletku a tekutým vnitřkem pomažte pupínek a jeho okolí. Zmizí začervenání, otok i případně svědění.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie