Zobrazit přihlášovací formulář

Co bychom měli všichni v posteli zažít aspoň jednou

Co bychom měli všichni v posteli zažít aspoň jednou

Dlouhodobé vztahy jsou ve většině ohledů skvělá věc. Jenom je třeba počítat s tím, že potřebují práci, péči, pozornost a shovívavost. A to ve všech svých aspektech – sexuální život nevyjímaje. Jako skoro všechno ostatní, i sex sklouzne do jisté rutiny, která je velmi uklidňující, důležitá, intimní, ale přece jen... někdy není na škodu ji porušit. Co by měl mít každý pár za (anebo před) sebou? Máme pro vás pár nápadů.

  • Sex ve vztahu bychom neměli podceňovat. I když naše duše a srdce splynou, naše těla to potřebují taky. Navíc u žen se u sexu vyplaví oxytocin, který nás emocionálně připoutává k partnerovi – vznikají psychochemické vazby umocněné pocitem lásky a blízkosti.

Sex jen tak. Možná vám to nepřijde jako nic zvláštního (a v tom případě patříte k těm šťastnějším párům), ale sex jen tak, bez zvláštní příležitosti, přípravy nebo aranžmá podmínek není tak častý, jako bychom si mohli myslet. Prostě jen tak využít příležitost, která se naskytne – děti jsou pryč, tak proč nevyužít příležitost, i když se zrovna vaří večeře nebo běží seriál?

Sex a smích. Ne vždycky jde o to zahrát si na hvězdy filmů pro dospělé, ale mnohem častěji je důležitější užít si společnou zábavu. Umět se zasmát, být kreativní a hraví v tak intimních situacích, jako je sex, je jedním z důkazů zdravého vztahu.

Beze smyslů. Slyšeli jste někdy o smyslové deprivaci? Když při sexu vyřadíte některé podněty, bude pro vás celý prožitek potenciálně o dost intenzivnější. Asi vás jako první napadne škraboška nebo šátek přes oči, ale u toho zdaleka nemusí zůstat. Můžete si vzít do uší decentní sluchátka s oblíbenou hudbou, můžete zkusit během celé akce nevydat ani hlásku, domluvit se, že jeden z vás se zkusí ani nepohnout nebo se partnera nedotknout.

Sex bez sexu. Jak je to dlouho, co jste se s partnerem jenom tak mazlili? Respektive dělali vše, co se dá, bez toho aniž by došlo k samotné penetraci? Určitě si ještě vzpomenete, jaké to je, hodiny (nebo desítky minut) vnímat navzájem svá těla, objevovat, pečovat...

Co když nás přistihnou? Ne každého vzrušují situace, ve kterých může potenciálně dojít k přistižení. Rozhodně se na sebe nemusíme s partnerem vrhat na záchodech v restauraci nebo v parku po cestě domů z kina. Jde spíš o to vybočit ze své komfortní zóny. Přidat k samotnému zážitku trochu adrenalinu, který může přinést cokoliv – nezatáhnout závěsy, trošku se poškádlit v zaparkovaném autě... cokoliv vás napadne.

Změna místa. Samozřejmě, většina z nás se shodne na tom, že postel je postel a nic pohodlnějšího asi pro sex nenajdeme. Nicméně netradiční místo může být sice možná lehce nepohodlné, ale o to zábavnější. A zdaleka nemusíte chodit z domu – taková pračka, stůl nebo i křeslo v obýváku bohatě stačí. Pro začátek.

Celý dlouhý den. Ne, víme, že ve většině případů je na proleženém dni v posteli s partnerem něco nerealizovatelného. Od hlídání dětí po dovolenou, málokdy se nám povede něco takového (ale rozhodně to stojí za úvahu). Ale – od čeho by nám byly moderní komunikační technologie? Znáte výraz sexting? Sexuálně laděné zprávy můžete partnerovi posílat celý den. Můžete tak nastartovat konverzaci, která dá průběhu celého dne, večera i noci pořádný náboj.

Pozor, klouže. Společná sprcha? Ideální pro opepření sexuálního života. Tekoucí voda a příjemné teplo (pokud se shodnete na teplotě vody), pára a mokrá těla působí jako instantní afrodiziakum. Jenom malý tip – i když normálně nebývá třeba, ve sprše oceníte trochu lubrikačního gelu, voda totiž může smývat i to, co zrovna není žádoucí.

Lechtivé čtivo. Ne každý je na verbalizaci sexuálních témat. Někdy se ale nestačíme divit tomu, co za nestydaté řeči umí vést někdo jiný. Kompromis? Můžete si společně nahlas předčítat. A nemusí to zdaleka být jen Padesát odstínů čehokoliv, věděli jste, že existuje spousta eroticky laděných povídek dostupných třeba online? Nebo že pěkně pikantní scény najdete v dílech velikánů světové literatury, jako jsou Henry Miller, Ocar Wilde, D. H. Lawrence nebo třeba Daniel Dafoe?

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

yessica 28. 9. 2017, 6:38
Tak už to vidim, jak si při sexu nazatáhnu závěsy a druhej den budou moje erotický fotky putovat po škole, na který učim ...... fakt vzrůšo ....

Kategorie