Zobrazit přihlášovací formulář

Na kruhy pod očima klasicky i netradičně

  • Publikováno:
Na kruhy pod očima klasicky i netradičně

Stop drahým kosmetickým přípravkům i zákrokům. Ve většině případů jich není třeba. Tmavé kruhy pod očima zdaleka nemáme, jen když se špatně vyspíme. Je to oblast s velmi tenkou kůží, kde prosvítají žilky, a tak se zdá tmavší než okolí. Vzhledem ke své jemnosti ji často poškozuje běžná péče o pleť, je na ní prostě moc agresivní. Navíc můžeme vinit také naše genetické dispozice k tomu, jak tenkou máme kůži (díky, mami). Jak tedy můžeme ovlivnit kruhy pod očima, aniž bychom utráceli jmění za krémy, séra nebo dokonce invazivní kosmetické služby?

Spěte na zádech a vezměte si extra polštář. Často jsou kruhy pod očima a nateklé oční okolí vinou obyčejné fyziky. Když tekutině ztížíte přístup, prostě jí tam tolik nebude. Mějte přes noc hlavu výše než hrudník a potíže s nateklýma očima a případnými kruhy nebudou po ránu tak markantní. Jenom se ujistěte, že polštáře neobsahují alergeny (prach, roztoče). Alergie je totiž jednou z dalších příčin vzniku této estetické vady.

Berte prášky na alergii. Pokud ji tedy máte. Alergie jsou jednou z příčin vzniku kruhů pod očima a případných otoků, takže pokud si myslíte, že jen kýcháte, není to pravda – alergie ovlivňuje i průtok krve.

Zkuste mastičku na hemoroidy. Vážně. Není to permanentní řešení, dokonce ani nic, co byste měli používat denně. Ale volně prodejné masti na hemoroidy jsou jeden z tajných kosmetických triků, které vás kruhů pod očima zbaví dočasně, ale rychle a precizně. Tyto mastičky totiž způsobují, že se žilní stěny stáhnou, čímž se zmenší průtok krve a tedy i viditelné prokrvení.

  • S touto radou doopravdy opatrně. Mnohým lidem můžou mastičky v očním okolí způsobovat podráždění, nanášejte v doopravdy tenké vrstvě poklepy a rozhodně se vyvarujte kontaktu s očima! Vyzkoušejte doma a případně používejte při mimořádných příležitostech, rozhodně ne často.

Zaměřte se na odličovač. Oční okolí je nejcitlivější msto celého obličeje a k tomu všemu na něj nanášíme patrně nejvíc produktů. Takže pozor na odličovač. Zvažte nákup odličovače pro citlivou pokožku (i když ji citlivou nemáte) a rozhodně opatrně na mechanické drhnutí. Stačí namočený tampónek přiložit na víčko, řasy a okolí, nechat pod mírným tlakem přiložené pár vteřin, a teprve pak setřít.

Spěte dobře. Ne nutně dlouho, ale tak, abyste si odpočali. Tedy přizpůsobte tomu své prostředí, teplotu v místnosti, nekonzumujte alkohol, nepouštějte obrazovky a tak dále.

Kofein a led. Sáčky vyvařeného černého čaje a kostky ledu jsou vynikajícím dočasným řešením. Jak led, tak kofein stáhnout žilky, zmírní průtok krve a zbaví otoku.

Pozor na sůl a vodu. Kvalitní hydratace je základ pro zdravý vzhled nejen pleti pod očima. Takže se vyvarujte nadměrného množství soli v jídle a dbejte na pitný režim! Sůl zadržuje vodu v těle a způsobuje tak otoky, a když jsme dehydrovaní z nedostatku vody, tělo se snaží zadržet co nejvíc vody „na ještě horší časy“, takže... můžeme být oteklí. Ano, i pod očima.

Vitamin C. Antioxidant, který působí na naši imunitu, ale pomáhá nám také produkovat kolagen, který je nezbytný pro pevnost a pružnost pokožky.

Železo. Nedostatek železa nám může kromě jiného způsobovat také tmavé kruhy pod očima. Ideální je přijímat dostatek železa v kombinaci s vitamínem B12 a potraviny, jako jsou červená masa, špenát, fazole, meruňky, hrách...

Pokud kouříte, přestaňte. A rozhodně ne jen kvůli kruhům pod očima. Kouření způsobuje ztrátu pevnosti pokožky, což se může projevit na větším výskytu vrásek, povislých prsou a tmavých kruzích pod očima. Když pomineme zdravotní rizika, má kouření rizika i estetická.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie