Zobrazit přihlášovací formulář

Jak na mladistvě vypadající a zdravé vlasy

Jak na mladistvě vypadající a zdravé vlasy

I na vlasech je poznat náš věk, a to zdaleka ne nutně jen kvůli šedinám. Vlasy s postupem věku ztrácejí pružnost, lesk a přirozený pohyb, který působí dojmem zdraví a mladistvosti. Místo toho, abychom hledali lepší a lepší prostředky na styling, možná bychom se měli zaměřit na místa, která jsou o trochu výše. A to na vlasové kořínky. Ty produkují nezbytné přirozené látky (oleje), které vlasy chrání a vyživují.

A tak jestliže trpíte na suchou, podrážděnou nebo naopak extrémně se mastící a šupinatou pokožku hlavy, vlasy asi nikdy nebudou úplně zdravé zevnitř, budou sušší a méně poddajné. Zkuste dodržovat následujících několik kroků a sledujte, jak vám porostou viditelně zdravější, lesklejší a pevnější vlasy.

Jemně si vlasy každý den kartáčujte. Prokartáčovat si vlasy každý večer předtím, než jdete do sprchy, pomůže mechanicky z vlasů i pokožky hlavy odstranit odumřelé buňky, vyčešete si vypadnuté vlasy, stimulujete krevní oběh v pokožce hlavy a roztíráte vyživující a ochranné oleje od kořínků do délek vlasů. Ideální jsou ploché kartáče z přírodních materiálů.

Nemyjte si hlavu příliš často. Naprosto stačí každý druhý až třetí den, rozhodně ne každý den. Příliš časté mytí a ještě za použití nešetrných šampónů a kondicionérů vysušuje pokožku hlavy, která pak nadměrně produkuje oleje, takže se vlasy paradoxně rychleji mastí u kořínků, naopak délky a konce nezdravě vysychají. Pokud si myjete vlasy každý den, nebojte se – je třeba jen vydržet první zhruba dva týdny, kdy se při řidším mytí budou vlasy mastit jako divé, tělo se ale adaptuje a začne produkovat mazu méně.

Nanášejte kondicionér na pokožku hlavy. A toto je novinka. Navzdory propagovanému názoru, že šampon patří na kořínky a kondicionér na konce, zkuste se na to dívat jinak – Každá pokožka, kterou umyjeme, si zaslouží být hydratovaná. A stejně jako nanášíme tělové mléko, slouží kondicionér jako hydratace pro pokožku hlavy. Jinak ji necháváme vysušenou.

Esenciální oleje dvakrát týdně. Přírodní esenciální oleje se skvěle vstřebávají a jsou pro tělo velmi přirozené. Zkuste rozmarýnový olej pro rychlejší růst vlasů a levandulový pro jeho antiseptické účinky, které oceníte zvlášť, pokud trpíte lupy. Smíchejte pár kapek esenciálního oleje s olivovým nebo jojobovým a vzniklou směsí si masírujte pokožku hlavy zhruba dvě minuty. Jděte spát a ráno si hlavu umyjte.

Alespoň jednou měsíčně vlasy pořádně očistěte. S výběrem správné kosmetiky vám pomůže vaše kadeřnice nebo kadeřník, nicméně stále častěji se na trhu objevují ultra čisticí hloubkově čisticí) šampony, které vlasy zbaví i těch nejmenších zbytků vlasových produktů.

  • Tip Mimibazaru: Hloubkové a důkladné mytí vlasů zajistíte také tak, že do svého běžného šamponu přidáte jablečný ocet. Nechte působit alespoň tři minuty, pak opláchněte. Ale pozor, taková kúra vymyje trošku barvy, takže si ji zkuste naplánovat před další návštěvou kadeřníka.

Odstraňujte odumřelou kůži. Ano, peeling pokožky hlavy je nejen možný, ale také zdravý. Na peeling hlavy se často používají rozdrcené meruňkové pecky, najdete je v mnoha přípravcích. Jiné přípravky obsahují chemický peeling, jako například kyselinu salicylovou. Pokud si chcete připravit domácí peeling, smíchejte několik kapek peprmintového oleje s pár lžičkami olivového, a buď namleté mandle, hnědá cukr nebo ovesné vločky. Touto směsí proveďte peeling, důkladně umyjte šamponem a opláchněte. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie