Zobrazit přihlášovací formulář

Prasátko Peppa – přátelská a starostlivá hrdinka

  • Publikováno:
Prasátko Peppa – přátelská a starostlivá hrdinka

Prasátko Peppa je oblíbená hrdinka seriálu, který zbožňují všechny děti ve věku od 2 do 6 let. Malé děti milují růžové, roztomilé prasátko, které je velmi energické, rozesmáté, veselé a tvořivé.

Pohádka o prasátku Peppa – historie a děj

Kreslený seriál, jehož hlavní hrdinkou je spontánní prasátko pojmenované Peppa, vznikl v roce 2004 ve Velké Británii s názvem „Peppa Pig“. Krátké pětiminutové díly vyprávějí o životě Peppy a její rodiny: Maminky Prasátka, Tatínka Prasátka a Georga – mladšího bratříčka Peppy. Velmi důležitou úlohu v životě Prasátka-děvčátka hrají také Babička s Dědečkem a její početní přátele. V každém dílu lze najít obsah zmiňující různé problémy. Příběhy Peppy, rodiny a jejích přátel vždy končí dobře. Prasátko pomáhá Dědečkovi na zahradě, hledá Tatínkovy brýle, stará se o Babiččiny slepice, hraje si s přáteli na detektivy, tančí na Maminčině narozeninové oslavě a prožívá mnoho jiných, velmi zajímavých situací.

Výchovné aspekty pohádek o dobrodružství Prasátka Peppy

Prasátko Pepa“ je pohádka bez násilí. Je to velmi příjemně vedený děj a láskyplné scénky s živými barvami. Grafika je zjednodušená, postavy jsou vytvořeny tak, aby je několikaleté dítě mohlo bez problému nakreslit samo. Zvířátka mluví zřetelně, dialogy jsou srozumitelné a jsou vedeny jednoduchým jazykem. Jsou představovány jednoduché situace, které se stávají v reálném světě. Děti milují Peppu a dokážou se dívat mnohokrát na stejný díl. Seriál o energickém prasátku svým univerzálním a často vtipným způsobem učí kreativně přistupovat ke každodenním povinnostem a řešení problémů. Ukazuje, jak se dá mile a zajímavě trávit čas v rodinném kruhu a těšit se maličkostmi. Pozornost si zaslouží jiné než stereotypní chápání úlohy žen a mužů ve společnosti. Prasátko Tatínek neumí řídit auto, zato skvěle vaří. Maminka pracuje doma s počítačem, jezdí autem a pečuje o mezigenerační vazby v rodině.

Bohatý svět Prasátka Peppy

Děti seriálové hrdiny milují a tak všichni uvítají možnost koupit hračky a doplňky s oblíbenými hrdiny. Firma TM Toys nabízí velmi bohatý sortiment hraček s licencí Prasátka Peppy. Mimořádnou pozornost poutají krásně provedené domečky s figurkami hrdinů a množstvím dalšího příslušenství. Domečky se dají rozložit a po rozložení uvidíte místnosti jako ve skutečných domech: je zde kuchyň, obývací pokoj, koupelna, ložnice, a jeden model má dokonce půdu a zahrádku s houpačkou. Dodatečnou předností je pohodlná rukojeť umožňující snadné přenášení domečku a hraní si na různých místech – u přátel, babičky, na prázdninách… Mít takový domek bude určitě splněním snů nejednoho dítěte, tím více, že Vánoce jsou za dveřmi.

Hračky s motivem Prasátka Peppy najdete na mall.cz, alza.cz a všech dobrých hračkářstvích.



Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie