Zobrazit přihlášovací formulář

Mladší vzhled není jen o kosmetice

  • Publikováno:
Mladší vzhled není jen o kosmetice

Všichni máme v okolí ženu nebo ženy, které jako by zapomněly stárnout. Nebo alespoň o přibývajících svíčkách na narozeninovém dortu nikdo neřekl jejich kůži a obličeji. Často nad tím mávneme rukou a řekneme si, jak je příroda nespravedlivá, jak je genetika zákeřná a nashledanou. Jenomže... tyto nestárnoucí ženy mají většinou pár společných zvyků, které nemají nutně co dočinění s používanou kosmetikou. Jaké to jsou?

Mastnota je základ. Oleje, vazelíny, sádlo... každému vyhovuje něco jiného. Jisté ale je, že dostatečně promaštěná kůže a pokožka se neláme, nedělají se na ní vrásky. Nemáme univerzální tip na to, které maštění je nejlepší, to si bohužel musíme vyzkoušet všichni sami na sobě, jisté ale je, že pomáhá. Obličej, krk, dekolt, ramena, paže a klidně celé tělo, pokud se nám podaří vymyslet systém, jak přes noc nezamastit celou ložnici. A nezapomeňte, základ je v konzistenci. Takže každý den (každou noc), s počátkem čím dříve, tím lépe, celý život.

Exfoliace, peeling. Jednou týdně? Mnoho ženám se osvědčila mechanická exfoliace (a následná hydratace) každý den. Zní to drasticky, ale má to svoji logiku. Pokud odstraňujeme odumřelou kůži nadměrně, můžeme po čase stimulovat tu živou k mnohem rychlejší regeneraci. A rychlejší regenerace znamená mladší vzhled – pokud tedy trpíte na strie a jiné vady pleti, možná je toto cesta. Jen nezapomeňte tělu také dodávat potřebnou hydrataci a péči! A P.S.: Při této metodě se sice pokožka zpevní, bude pružnější a s méně nedokonalostmi, nicméně si moc dlouho neudržíte opálení.

Prostředí bez stresu. Odstranit veškerý stres je nemožné. Odstranit ten nadbytečný je ale nejen možné, ale také žádoucí. Stres přidává vrásky a není to jen rčení našich maminek a babiček (i když ty asi používaly spíše slovo starosti než stres). Stres významně ovlivňuje naši hormonální hladinu, která, jak víme, zase ovlivňuje téměř všechno – od chuti k jídlu po kvalitu pleti. Takže pokud jste jenom trošku obsedantně kompulzivní a vadí vám, že nejsou knihy srovnané do pravých úhlů, jen tomu podlehněte a srovnejte si je.

Slunce a vláha. Tomu prvnímu se potřebujete vyhnout a tomu druhému zase jít naproti. Opalování veškerého typu by vám mělo být zapovězeno a krém s co nejvyšším ochranným faktorem zase by měl být váš nejlepší kamarád, se kterým budete v kontaktu každičký boží den. A ano, 50 je dobré číslo. Dalším významným faktorem je vlhkost v místě, kde pracujete a spíte – tedy trávíte nejvíce času. Možná bude třeba investovat do zvlhčovače vzduchu... nebo dávat přes noc na topení mokré ručníky.

Jídlo a pití. Nemusíme být zrovna alergici, abychom věděli, že nám některá jídla prostě a jednoduše nedělají dobře. Způsobují otoky, nadýmání, zácpu (nebo průjem) a tak dále. Všechny tyto projevy se mohou odrazit také na kvalitě naší pokožky. Například při nekvalitním vyprazdňování se budou toxiny v našem těle držet déle a nám může pokožka popraskat, projevovat se více akné a tak dále. Dále cukry a kouření způsobují horší kvalitu pokožky, je náchylnější na poškození, snadněji se objevují vrásky. A pamatujte, jakmile se jednou kůže v ohybu zlomí, už s ní moc nesvedeme!

  • Pitný režim snad ani není potřeba zmiňovat. Dostatečná hydratace je základem nejen pro zdravý a mladistvý vzhled naší pokožky, ale také pro naše celkové zdraví, vitalitu, energii a správné fungování těla.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

aknos 29. 11. 2017, 18:50
Tohle mě zaujalo, protože mi všichni hádají mnohem méně než mi je. Je mi 44 a běžně mě oslovují slečno :-) Sem, tam dochází i k vtipným situacím, třeba když si někdo myslí, že jsem manželova dcera (manžel je o necelé 2 roky starší) a nebo trapným, když jdu s kolegyní 29 let, svobodnou po městě, ji oslovují paní a mě slečno :-) Popravdě nepoužívám vůbec žádnou kosmetiku, ale mám mastnou pleť, peeling také nepoužívám, moje životospráva je hrozná, jím hodně sladkého, i fast food a váha se stále drží na 59 kg, mám tolik stresů, že dost často ani nemůžu spát. Na slunce chodím běžně, cíleně se neopaluji ale také se mu úplně nevyhýbám - člověk potřebuje přece i vitamín D. U mě za to zkrátka může genetika ,-)

Kategorie