Zobrazit přihlášovací formulář

Meduňka lékařská

Administrace

Meduňka lékařská

50 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 3 uživatele
.bylinka nezbyná a důležitá,. Meduňkový dresing připravujeme z rozemletých listů smíchaných s majonézou a skladujeme v lednici. Je to výborné zpestření masitých a rybích pokrmů. Jako lék se využívala meduňka již ve středověku. Obsahuje silici, která…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 8. 9. 2007
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Meduňka lékařská

50 Kč
  • Popis zboží
.bylinka nezbyná a důležitá,.

Meduňkový dresing připravujeme z rozemletých listů smíchaných s majonézou a skladujeme v lednici. Je to výborné zpestření masitých a rybích pokrmů.

Jako lék se využívala meduňka již ve středověku. Obsahuje silici, která má zklidňující účinky při stavech úzkosti, snižuje krevní tlak, tlumí bolesti a zlepšuje zažívání.

Šálek teplého meduňkového čaje večer se používá proti nespavosti. Lžíčku sušené meduňky lékařské nebo čerstvou snítku přelijeme 250ml vroucí vody a necháme krátce vyluhovat.

Již v 17. století z ní vyráběli mniši v klášteře bosých karmelitánů Karmelitské kapky. 50g meduňky, 20g citronové kůry, 30g semen koriandru, 10g nastrouhaného muškátového oříšku a 10g skořicové kůry drobně pokrájíme a louhujeme týden v ředěném lihu (200ml vody na 100ml lihu). Po scezení skladujeme kapky v dobře uzavíratelné láhvi a užíváme proti nevolnosti i pro osvěžení.

Při migréně se doporučuje pít čaj připravený ze směsi listů meduňky a jitrocele, lipového květu a kořene kozlíku.

Proti celkové nevolnosti se používají Karmelitské kapky, proti nechutenství a bolestem žaludku "meduňkové víno". Meduńkové víno připravíme z rozmačkaných čerstvých listů meduńky, které necháme 3 dny louhovat ve víně. Po scezení uchováváme meduňkové víno v uzavřené láhvi v chladničce. Užívá se při nechutenství a žaludečních bolestech každé 2 hodiny.

Velice uklidňující je koupel s odvarem meduňky.bylinka které nesmí chybět v žádné domácnosti-má uklidňující účinnek, zejména při poruchách nervového původu, nespavosti a bušení srdce,
při poruchách zažívání a při žaludečních nevolnostech
zvyšuje a podporuje tvorbu žluče a zabraňuje nadýmání
příznivý účinek má i při chorobách z nachlaze
  • Rozměry

    spolehlivý velký trs,vhodný do volné půdy,na bylinková rabátka,.i do velké nádoby-třeba na balkony,.-nevymrzne!!

  • 20. 6. 2019, 22:23

  • Zobrazení

    73

  • Oblíbené

    0

Kategorie