Zobrazit přihlášovací formulář

MIROSLAV HORNÍČEK: Listy z Provence

Administrace

MIROSLAV HORNÍČEK: Listy z Provence

149 Kč 249 Kč
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Prodám nové nehrané CD, nevyužijeme. PC: 249,- Kč Zážitek nad něčím již jednou prožitým se přihodil mladému Miroslavu Horníčkovi v jeho sedmnácti letech. Setkal se s verši francouzského básníka Fréderica Mistrala a jako by se jimi vrátil do krajiny,…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 12. 6. 2009
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

MIROSLAV HORNÍČEK: Listy z Provence

149 Kč
Koupit
Prodám nové nehrané CD, nevyužijeme. PC: 249,- Kč

Zážitek nad něčím již jednou prožitým se přihodil mladému Miroslavu Horníčkovi v jeho sedmnácti letech. Setkal se s verši francouzského básníka Fréderica Mistrala a jako by se jimi vrátil do krajiny, kterou důvěrně znal zatím pouze ze svých snů, do jižní Francie, do Provence. O tomto kraji si od dětství sbíral veškeré zmínky, kreslil mapky, zapisoval záznamy. Horníček o své zvláštní zálibě píše: "Opisoval jsem si s pocity někoho, kdo se dozvídá o svém rodišti, které nikdy nepoznal a který s dychtivostí rodáka chce vědět co nejvíc, ne-li vše." Verše Fréderica Mistrala, zhudebněné bratry Traxlery na této nahrávce doprovázejí četbu Horníčkových fiktivních dopisů, adresovaných hrdinům jeho milovaného kraje.

Literární postavě z románu Alfonse Daudeta Tartarinovi z Tarasconu, skutečnému d´ Artagnanovi, předobrazu pozdějšího čtvrtého mušketýra, básníku Frédericu Mistralovi, neznámým trubadúrům a slavnému herci Gérardu Philipovi. Dopisy napsal již čtyřicetiletý Horníček pod modrým nebem Provence, za zvuku cikád, v okamžiku, kdy se mu splnil jeho životní sen a on jako by se vrátil tam, kde mu bylo skutečně dobře.

Nahrávka z roku 1975 vychází na CD poprvé a znovu připomene nejen krásu jazyka i myšlenek proslulého českého rodáka, ale i jeho nadšení z francouzské literatury, divadla, gastronomie a skvělého vína.
  • 15. 2. 2024, 12:08

  • Zobrazení

    208

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

DVD Kriminál
Jožka Černý, 4x CD
Sámer Issa - CD My Way
Nové
S.I. PRODUCTION

Sámer Issa - CD My Way

DVD Ve jménu Angela
Objednejte 2 + 1 zdarma
Tajemství staré bambitky 2, DVD
Magnetofonové kazety - mix
DVD Velký šéf
DVD Cokoliv
DVD Kašpárek
Eva a Vašek DVD oblíbené písničky

Kategorie